Hoppa till sidans innehåll

Michalak först ut i Hedströms laguppställning

27 APR 2022 09:36
  • Skapad: 27 APR 2022 09:36


- Full fart in i ny säsong för teamchef Peter Hedström.

Om drygt två veckor är det premiärtävling i RallyX Nordic på Hedströms Motorsports hemmabana Höljes Motorstadion. Teamet lyfter fram Anders Michalak som först ut att presenteras i årets laguppställning.  

Slutet av April brukar innebära bråda tider hos Hedströms Motorsport och 2022 är inget undantag. Finputsen på årets tävlingsbilar är på gång i skrivande stund. Årets tävlingskalender i teamet inleds faktiskt med Asfaltsrally i Hässleholm nu på 1:a Maj. 

Förra årets Bronsmedaljör i Asfalt-SM:s 4WD-klass, Stenungsundsentreprenören Mattias Olsson gör ny satsning mot det SM-guld som hägrar i klassen.
- Han är hungrig efter förra årets rävspel i klassen, vi kan räkna med en supertaggad Mattias i Hässleholm, intygar Peter Hedström.  

På rallycross-sidan har det varit full rusch när snön försvann bland intresserade förare till teamet. Först ut att presenteras är som nämnt den alltid hypersnabbe Upplänningen Anders Michalak från Almunge, en bit utanför Uppsala. Det är ett späckat schema inledningsvis. Michalak kommer inleda med att köra de första två dubbelhelgerna Höljes och Kouvola i Rally X samt de första två EM-deltävlingarna.
- Det blir tre helger i rad nu först, 400 mil på fjorton dagar, det kommer bli tuffa veckor för teamet, berättar Peter Hedström.
Efter EM-deltävling nummer två i Höljes kommer sedan Michalak att välja väg.
- Vi kom överens efter lite dialog att inleda båda serierna och sen fullfölja den som det gått bäst i, avslöjar Hedström. 

Peter Hedström är ännu lite förtegen om övriga laguppställningen, men en och annan överraskning är att vänta.
- Det är klart med minst fyra förare som kommer göra inhopp i de olika serierna, men mer kommer jag avslöja senare i veckan, säger Peter Hedström.  

Om årets RallyX Nordic och EM-serien, säger han så här.
- RallyX kommer bli seriens bästa någonsin, både förarmässigt och med de banor som ingår. EM kommer bli brutalt bra i år, speciellt Höljes om det blir som det sägs, med fritt antal bilar i klassen, spår Hedström.

Teamet backar även upp unga talanger på väg in i sporten. Hampus Hagström och Elias Nilsson är förarna som kör under Hedströms Motorsports flagg.
- Det är viktigt att se till att unga lovande förare får blomma ut, Hampus kommer i år göra några inhopp i RallyX Crosscar Junior och kör hela 85 cc Cup, medan Elias satsar på en första säsong i SM med en Casmat Extreme, avslutar Peter.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg