Hoppa till sidans innehåll

Mindre lyckat resultat i RallyX Nordics andra deltävling för Jimmie Walfridsson

06 JUL 2020 09:45
  • Skapad: 06 JUL 2020 09:45

Jimmie Walfridson inledde RallyX Nordic med en tredje plats i mästerskapet. Men under andra deltävlingen i helgenville det sig inte hela vägen. 

En bruten omgång och ett tidstillägg i semifinalen blev tyvärr kostsamt för Jimmie Walfridson när andra deltävlingen av RallyX Nordic kördes i samband  All Magic Weekend i Höljes.

 

Jimmie låg inför Finnskoga MKs tävling på tredje plats i det Nordiska Mästerskapet och målsättningen var att även den här gången ta sig till final och vara med och slåss i toppen.

Helgen har fungerat mestadels bra och Jimmie noterade bland annat fjärde- och sjätteplats i omgångarna. En raceincident gjorde att han tvingades bryta en omgång, men tack vare ett högt tempo blev det ändå en åttonde plats grundomgången.

I semifinalen körde han upp sig från sista led och knep en finalplats. Tyvärr upptäckte man när han stod ute på pre-griden till finalen att han kört på en banmarkering i semin. Tidstillägget på tre sekunder gjorde att han istället för trea slutade femma i semifinalen. Det blev ingen finalplats den här gången, med andra ord.

Trots det snöpliga slutet är Jimmie ändå nöjd med helgen.

– Jag är jättenöjd med mina starter, de har verkligen fungerat bra. Tiderna har bitvis också varit helt okej. Däremot måste jag jobba lite mer på min jämnhet. Helgen överlag har fungerat bra, tycker jag, men en bruten omgång och tidstillägget fick liksom luften att gå ur. Men vi kommer igen, säger Jimmie.

 

Resultat RallyX Nordic deltävling 2

1. Jesse Kallio (Fin) 30 p

2. Mats Oskarsson (Sve) 20 p

3. Linus Östlund (Sve) 23 p

4. Henrik Krogstad (Nor) 24 p

5. Simon Olofsson (Sve) 20 p

6. Thomas Holmen (Nor) 13 p

7. Martin Enlund (Sve) 15 p

8. Jimmie Walfridson (Sve) 11 p                     

 

                         


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info