Hoppa till sidans innehåll

Nils Andersson klar för Rallycrosspremiär

30 JUN 2020 09:30
  • Skapad: 30 JUN 2020 09:30

Efter en lång väntan är det nu äntligen Rallycrosspremiär för unge Arvika-föraren Nils Andersson då RallyX Nordic drar igång torsdagen 2 juli i Värmländska Höljes.

Nils som de senaste två åren vunnit RallyX Nordics Crosskart klass bestämde sig i vintras för att det var dags att växla upp till vanlig bil. Efter att ha testat olika discipliner och diskuterat med sponsorer föll till slut valet på Supercar Lites och Rallycross.

Innan premiären har försäsongstesterna inriktats på att lära sig hantera den nya bilen. Nu återstår att få med sig erfarenhet av att tävla med en fyrhjulsdriven Rallycrossbil.

”Äntligen är det dags att tävla, det har varit en lång väntan. Jag har försökt förbereda mig på bästa möjliga sätt inför premiären, även om det inte varit så enkelt under Covid-19 Pandemin. Under våren har jag kört virtuell bilsport och fystränat för att vara i form till tävlingsdags. Teamet har renoverat bilen och innan start har jag kört flera testdagar för att lära mig omställningen från Crosskart till Rallycross”, säger Nils Andersson. 

”Startfältet i tävlingen är riktigt tufft och det finns säkert 10st segerkandidater i startlistan. Alla bilarna i klassen är exakt likadana så det är väldigt små marginaler som avgör. Starten är viktig i Rallycross, och än viktigare i den här klassen då det är svårt att köra förbi. För min egen del är jag ödmjuk inför uppgiften, men självklart siktar jag på att vara med och fightas om finalplatserna”, säger en förväntansfull värmlänning.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info