Hoppa till sidans innehåll

Nils Andersson med miljövänlig satsning i världsmästarens team

03 JUN 2022 14:18
  • Skapad: 03 JUN 2022 14:18

Fjolårets Svenska Mästare i Rallycross Supercar Lites satsar på elbil i RX2e


Efter en succéartad säsong 2021 tillsammans med Kristoffersson Motorsport som slutade med ett SM-guld i Rallycross har Nils Andersson i år gjort klart för att växla upp till EM i klassen RX2e i karriärens hittills största satsning. 22-åringen från MK Team Westom i Arvika gjorde redan förra året två inhopp i klassen, men i år blir det full satsning på hela serien. Till årets säsong kommer värmlänningen bättre förberedd och med fokus på prispallen.

Premiärtävlingen körs i Värmländska Höljes 2 - 3 juli, en bana som Nils har många positiva minnen från med bl.a. tre segrar i Crosskart och en seger i SupercarLites. Förra året gästspelade Nils i Höljes, Sverige och i Loheac, Frankrike. I år blir det förrutom premiären i Höljes en del okänd mark med tävlingar på klassiska banor som Nürburgring, Tyskland, i Hell (Trondheim), Norge, i Riga, Lettland och på anrika SPA i Belgien.

Med konkurrenter som redan tävlat en säsong i klassen har Nils en utmaning i att skaffa erfarenhet av bilen och att lära sig nya banor:

- ”örra årets framgångar gav verkligen mersmak, jag utvecklades mycket som förare och nu hoppas jag även kunna dra viss nytta av den tekniska ”know how” jag får genom mitt dagliga arbete på Kristoffersson Motorsport. Det blir spännande att lära sig nya banor och att snabbt försöka lära sig de olika utmaningarna som respektive bana alltid har. Av årets tävlingsbanor har jag bara tävlat i Höljes och Riga tidigare, de övriga tre banorna blir helt nya bekantskaper. Nu ser jag verkligen fram mot premiären i Höljes”, säger en motiverad Nils Andersson.

Tommy Kristoffersson, teamchef i Kristoffersson Motorsport:

- Efter att ha avverkat Crosskart och Supercar Light med seger i båda mästerskapen tycker jag definitivt Nils är mogen att ta steget upp på EM nivå i RX2e, mästerskapet är tufft och några har ett års erfarenhet, trots det tror jag till och med Nils kan vara med och utmana om de främsta positionerna i mästerskapet”, säger Tommy

RX2e introducerade 2021 och är en helt eldriven enhetsklass där samtliga tävlar med identiska bilar. Bilarna drivs av två elmotorer, en bak och en fram, där de tillsammans levererar 250 kW (335 hk) och 510 Nm vridmoment. Till årets serie har bilarna utvecklats ytterligare med bl.a. en ”Push to pass” funktion som kan aktiveras av föraren för att underlätta omkörningar. Serien klassas som den näst högsta i Rallycross efter huvudklassen RX1e (tidigare Supercar).

RX2e Kalender 2022:

Höljes, Sverige: 02 - 03 juli

Nürburgring, Tyskland: 30 - 31 juli

Hell, Norge: 13 – 14 augusti

Riga, Lettland: 03 – 04 september

SPA, Belgien: 08 - 09 oktober


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg