Hoppa till sidans innehåll

Oförändrat fokus för ledande Linus Lundqvist

06 AUG 2018 09:08
  • Skapad: 06 AUG 2018 09:08

Med tre deltävlingar kvar har Linus Lundqvist ryckt ifrån i toppen av den brittiska Formel 3-tabellen. Efter den kategoriska dubbelsegern senast på belgiska Spa för två veckor sedan har luckan ner till huvudkonkurrenten Nicolai Kjaergaard sträckts ut rejält - men Lundqvist själv tänker inte låta tankarna på titeln stjäla fokus när fältet i helgen återvänder till England för ett besök på klassiska Brands Hatch.
 
- Allt känns väldigt bra just nu, vi vann dubbelt senast, och jag ser ingen som helst anledning att börja ändra på saker och ting, säger Linus Lundqvist. Titeln är det stora målet och har varit det från första stund, men jag tror att det säkraste sättet att tappa greppet på är genom att börja göra saker annorlunda. Jag är bekväm med min situation, pressen ligger på de andra, och jag kommer fortsätta attackera precis som vanligt i helgen. Jag vill vinna fler race.
 
Lundqvist, som alltjämt har vunnit race på alla banor man tävlat på så här långt under säsongen, leder för närvarande mästerskapet med 120 poäng över Kjaergaard. Det motsvarar mer än vad som är maximalt tillgängligt under en hel racehelg; men att ta någonting för givet i det här skedet är inte Lundqvists melodi.

- Vi kan absolut, absolut inte ta ut någonting i förväg och jag ser det här som lite av en nyckelhelg, förklarar Lundqvist. Det är nio race kvar nu, och det hade varit fantastiskt om vi skulle lyckas dryga ut ledningen lite till. Jag tror att det blir svårt att köra om i helgen, så kvalet blir antagligen ännu viktigare än normalt. Första målsättningen är att sätta bilen på pole position, och sedan får vi se vad vi kan göra i racen. 

Helgens tävlingar körs alltså på Brands Hatch, på den snabba och utmanande Grand Prix-slingan som under lång tid stod värd för Storbritanniens GP för Formel 1. Inför helgen kommer F3-fältet också att spendera två dagar (torsdag och fredag) med tester, men då på den betydligt kortare Indy-versionen av banan.   

- Det blir lite märkligt att testa på Indy-slingan i två dagar och sedan gå över till GP-versionen från och med lördag, men jag tror att det kan vara bra för vår del, avslutar Lundqvist. Vi har en bra grundinställning på bilen och jag brukar kunna anpassa mig ganska snabbt till nya omständigheter. Den svåra och riktigt roliga delen av Brands Hatch är just GP-banan med alla snabba svängar och blinda krön, så jag hoppas att vi kan vara med och sätta tempot där från och med lördag.  
 
I vanlig ordning ska tre race köras den här helgen; ett på lördag och två på söndag.    

Läs mer: så fungerar brittiska Formel 3


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link