Hoppa till sidans innehåll

Seger för Skoog och co. i Dubai 24-timmars

18 JAN 2022 08:49
  • Skapad: 18 JAN 2022 08:49

Det blev en sörmländsk far-och-son-seger när klassiska racingtävlingen Dubai 24-timmars avgjordes i helgen: Torshälla-förarna Patrik och Henric Skoog, tillsammans med teamkamraterna Gustav Bergström och Emil Persson, fick till en rejäl fullträff och tog hem sin klass i det utmanande långloppet i Förenade Arabemiraten.
 

Svenskkvartetten gick i princip bekymmersfria genom dygnet på Dubai Autodrome, med en krånglande radio som enda nämnvärda problem, och kunde med konsekvent körning mellan teamets fyra förare ratta sin Porsche 911 GT3 Cup (992) hela vägen till seger i klassen 992-AM.

Svenskekipaget, tävlandes för det tyska teamet HRT Performance, avverkade 565 varv runt den 5.390 km långa banan och klassificerades samtidigt på en fin 23:e plats totalt bland 78 startande.  
 
- Fantastiskt, summerar Patrik Skoog. Vilken insats av hela teamet! Vi visste att vi hade en stark line-up och någonstans kände vi på oss att det kunde räcka hela vägen, men att faktiskt få kliva upp där - överst på pallen, som klassvinnare i Dubai 24-timmars - är ännu större än jag hade trott. Jag är stolt både över min egen och Henkes insats, men också över hur smidigt Emil och Gustav tog sig an en för dem helt ny utmaning.  
 
För Henric Skoog markerade segern i Dubai en eftertrycklig återkomst till motorsporten efter ett år på sidolinjen. Skoog den yngre, som tidigare tävlat bland annat i tyska Porsche Carrera Cup och ADAC GT Masters, tog ett uppehåll från racingen under 2021 men visade att han inte på något sätt tappat stinget.  

- Det var väldigt roligt att vara tillbaka på banan, säger Henric Skoog. Att få vinna i comebacken känns förstås otroligt kul! Det är sällan man har ett så här pass problemfritt lopp över 24 timmar. Hela gänget levererade från början till slut, och det är ingen liten bedrift i ett så här långt lopp. Jag har haft väldigt, väldigt kul här i Dubai! 

Skoog/Skoog/Bergström/Persson vann till slut åtta varv före den belgiska kvartetten Philippe Wils/Kurt Hensen/Luc Vanderfeesten/Tom Boonen. På tredje plats i 992-AM slutade systerbilen i HRT Performance, körd av svenskarna Erik Behrens/Daniel Roos/Hans Holmlund/Tommy Gråberg.

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg