Hoppa till sidans innehåll

Skärås klar för Porsche Carrera Cup Italia

30 JUN 2020 09:26
  • Skapad: 30 JUN 2020 09:26

Stjärnföraren Emil Skärås är klar för Ombra Racing och serien Porsche Carrera Cup Italia. Målet är pallen i 911 Gt3 Cup med en blågul racer.

Efter fjolårets EM-guld i Karting och bronspengen i World Cup tar Emil Skärås nu steget fullt ut till banracing. Han tjuvstartade redan förra året med att köra en Lamborghini i GT Italian Championship. Det alldeles ypperligt, trots avsaknad av rutin. När säsongen summerades var han tvåa totalt!

Framgångarna gjorde att italienarna har haft ögonen på svensken och nu är det officiellt: Emil kör Porsche Carrera Cup i Italien i sommar.

– Efter det här långa uppehållet känns det underbart att få komma igång igen. Team Ombra Racing är välrenommerat och vi har goda chanser att göra bra resultat redan den här säsongen. Jag ser verkligen fram emot att få starta och målet är alltid att vinna, säger Emil. 

Mästerskapet drar igång med ett officiellt test den 15 juli och strax efter är det premiär på Mugello-banan den 18-19 juli. Med totalt sex racehelger och två deltävlingar i varje, avslutas mästerskapet den 7-8 november på Monza.

Teammanager Davide Mazzoleni säger så här om att få Emil Skärås till Ombra Racing:

– Han gjorde imponerande resultat under fjolåret och har visat sådan potential och professionell framtoning att nu är det upp till oss att se till att han får rätt support och kan ta sig an 911 Gt3 Cup på bästa sätt. Vi är väldigt glada över det här samarbetet!

Med stöd av Torino Porsche Centre ska Emils Porsche förses med färgerna blått och gult, både för att symbolisera den svenske föraren och staden Piedmonteses.

– Vi har den största respekt för Corona-pandemin och lider med alla som drabbats. Samtidigt känns det underbart att efter det här långa uppehållet få komma igång igen med racing. Som jag har längtat, summerar Emil.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info