Hoppa till sidans innehåll

Skärås nära pole position och pallplats på Vallelunga

23 SEP 2020 07:59
  • Skapad: 23 SEP 2020 07:59

På italienska banan Vallelunga var Emil Skärås ytterst nära att nå pallen i Porsche Carrera Cup Italia. Det efter att ha satt snabbaste varvtid.

Efter förra racehelgen på Imola har hela team Ombra Racing arbetat hårt för att återfå den rätta farten. Ett arbete som lönade sig till Vallelunga:
– Vi tog ett stort steg framåt och hela helgen var jag med och åkte i toppen, säger Emil.
Som vanligt började det hela med kval, där Emil blev trea – av 27 bilar där många förare kört flera år i klassen. Upp till pole position, alltså den som har bästa spår i starten, var det två tiondelar.
– Jag hade en liten miss i chikanen på mitt bästa varv. Hade det inte varit för den, hade jag kunnat vara med och slåss om pole! Men att bli trea kändes väldigt, väldigt bra.

I första racet startade han då från ruta tre, och teamet valde att gå lite mer aggressivt med setupen. Vilket visade sig bli lite för mycket av det goda. I början hade Emil väldigt mycket fart och satte racets snabbaste varv, men redan efter en tredjedel av racet gick däcken varma. Då tappade både Emil och teamkompisen fart och kunde inte längre utmana ledaren. Fem varv från mål blev Emil omkörd och slutade fyra.
– Jäkligt surt att inte få kliva upp på pallen!

Även i det andra racet startade han som trea. Han valde då att köra med en setup som skulle fungera bättre under andra halvan av racet. Dessvärre blev inte starten riktigt så bra som Emil hoppats, utan hanl tappade ner till sjätteplats under första varvet. Men som beräknat var han mycket snabbare än konkurrenterna framför efter ungefär halva loppet.
 – Så roligt när man känner att farten finns där och det går att börja attackera!
Det ingen räknat med var att i kampen om femte plats gick ena drivaxeln av och det var bara att bryta tävlingen.
– Just då kändes det surt värre. Men nu efteråt är det bara att konstatera att vi hade en otroligt bra helg där vi för första gången hade farten för att slåss om pallplatserna. Synd bara att vi inte fick utdelning, men det kommer! Det viktigaste är att man är där och försöker, för till slut lyckas man!
Kanske redan i Mugello den 2-4 oktober.

Mer information på, https://www.carreracupitalia.it 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info