Hoppa till sidans innehåll

Skoog jagar personbästa när Porsche Carrera Cup Deutschland går i mål

27 SEP 2019 08:57
  • Skapad: 27 SEP 2019 08:57

Sju tävlingshelger avverkade, en kvar - det har blivit dags för final i Porsche Carrera Cup Deutschland. Säsongsavgörandet äger rum på tekniskt krävande Sachsenring en bit utanför Dresden i östra Tyskland, och för Henric Skoog handlar det i första hand om att försöka stärka sin position inför vinterns förhandlingar med hjälp av två lyckade finalrace.
 
Skoog beger sig till Sachsenring som sjua i förarsammandraget, och går därmed mot sin bästa säsong hittills i det tuffaste av Porsches många nationella Carrera Cup-mästerskap. Förra året – sitt andra i serien – blev han tia, och 12 månader senare är det ånyo många om budet när de slutliga mästerskapsplaceringarna ska fastslås.
 
Långt ifrån avgjort alltså, men Skoog hoppas förstås kunna befästa – och allra helst förbättra – sin position i tabellen. 
 
- Final är alltid speciellt, säger Henric Skoog. Det är en viss spänning i luften och alla vill visa upp sig lite extra inför vintern. Det är så det fungerar, och det innebär också att det gärna blir lite extra tuffa tag ute på banan. Jag har sett det själv med egna ögon här nere i Tyskland under mina två tidigare år i mästerskapet. Jag är redo för det. Jag känner faktiskt ingen större press, men det är klart att jag vill förbättra min placering i mästerskapet jämfört med i fjol. Det är målet den här helgen.
 
Inför finalen är det genomgående öppet om i princip samtliga placeringar i det 30 man stora Porsche-fältet. Någon mästare har ännu inte korats – den kampen står mellan Lechner Racing-duon Julien Andlauer och Michael Ammermüller – och där bakom finns det en uppsjö av förare redo att slåss till sista hästkraft för varje position.
 
- Sachsenring har aldrig varit någon riktig favoritbana för mig, men det betyder inte att jag åker dit med negativa tankar, fortsätter Henric Skoog. Jag tycker faktiskt tvärt om: jag vet att jag måste förbättra vissa saker i min körning, och jag ser fram emot att testa det i helgen på en plats där jag historiskt inte riktigt har fått till det förut. Det blir liksom mer mätbart. Dessutom hade vi faktiskt ett bra test där i våras. Det är en kul bana. Jag är spänd på att se hur det går!
 
Helgens Porsche Carrera Cup Deutschland-final inleds som vanligt med fri träning på fredag. De två racen körs på lördag respektive söndag och streamas, också som brukligt är, på www.racecam.de.    


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info