Hoppa till sidans innehåll

Skoogs bästa säsong

30 SEP 2019 08:44
  • Skapad: 30 SEP 2019 08:44

Henric Skoog knöt ihop sin bästa säsong hittills i Porsche Carrera Cup Deutschland när årets upplaga avgjordes på tekniska Sachsenring i helgen. 

Skoog, som debuterade i Porsches största nationella enhetsmästerskap säsongen 2017, slutar den här säsongen på sjunde plats totalt i poängsammandraget. Därmed förbättrar Torshälla-sonen sin tiondeplats från i fjol.

Skoog fick med sig en nionde- respektive sjundeplats från finalhelgens två race utanför Chemnitz i östra Tyskland, vilket alltså räckte för att säkra sin bästa slutplacering hittills i en av världens hårdaste racingserier med 30 bilar till start.

- Som racerförare vill man alltid bli bättre, och därför känns det förstås bra att ha gjort min bästa säsong hittills här nere,  säger Henric Skoog. Jag kan bara konstatera att det krävs mycket för att slåss i toppen i det här mästerskapet. Man vill alltid ha mer, men att bli sjua här - framför allt under en sådan här säsong när vi gått miste om en hel del "säkra" poäng - måste jag vara nöjd med.  

Skoog inledde säsongen starkt med en pallplats direkt i premiären på Hockenheim, och har sedan fortsatt att figurera i toppen av resultatlistan frekvent under 2019. Den stora höjdpunkten - men också det brutala lågvattenmärket - kom på stadsbanan Norisring i början av juli, där Skoog först kvalade in på karriärens första pole position men sedan blev avkörd i ledning av sina egna teamkamrater i Huber Racing.  

Trots det, och att en poängmässig fullträff samtidigt rycktes honom undan, kan Skoog efter helgens final alltså summera en säsong som på det stora hela har etablerat honom ytterligare närmare världens främsta Porsche-elit. 

- Framför allt har jag lärt mig väldigt mycket i år, avrundar Henric Skoog. Mitt team, Huber Racing, har varit fortsatt fantastiska i den processen. Höjdpunkten var min första pole position på Norisring; inte bara sportsligt, utan kanske framför allt mentalt. Det bevisade för mig själv att högstanivån finns där. Jag behöver fortfarande höja lägstanivån lite grann för att kunna slåss i den absoluta toppen mer regelbundet, men jag känner verkligen att jag är en bättre förare nu än någonsin tidigare.

- Slutligen vill jag naturligtvis tacka alla mina partners och sponsorer - det här hade inte varit möjligt utan dem. Det har betytt väldigt mycket för mig att känna det stödet ute på banorna, och från alla som följt racen på nätet och TV:n. Stort, varmt tack, verkligen!


Porsche Carrera Cup Deutschland-titeln 2019 går till fransmannen Julien Andlauer.

För Henric Skoog väntar nu närmast ett inhopp på hemmaplan i Sverige, när han gästspelar tillsammans med sitt tyska team Huber Racing vid säsongsfinalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park kommande helg (4-6 oktober).

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info