Hoppa till sidans innehåll

Tom och Andreas på podiet i Raid Swidnicki-KRAUSE i Polen

27 APR 2022 09:32
  • Skapad: 27 APR 2022 09:32

Tom Kristensson, SMK Hörby, med co-driver Andreas Johansson, Eskilstuna MK, tog en mycket fin tredjeplats i Hyundai i20 R5 för sitt polska team KoWax/2Brally i Raid Swidnicki-KRAUSE, ingående i polska mästerskapet.

 

De två första platserna kneps av hemmaförarna Kacper Wroblewski och Grzegorz Grzyp, som båda körde Skoda Fabia Rally2 evo. Upp till första platsen skilde det 36 sekunder efter ca 12 mil specialsträckor, 10 st. totalt, alla på asfaltunderlag.

 

– Vi är jättenöjda med tävlingen och även med placeringen, även om man naturligtvis vill komma högst upp på prispallen. Söndagens bestod av 3 olika SS som kördes två gånger, varav den längsta drygt 21 km, säger Tom.

– Efter den första rundan på sträckorna på söndagsförmiddagen låg vi trea, drygt två sekunder från första platsen. På andra rundan på eftermiddagen kom både regn och dimma, och då backade vi av lite, tog inga risker, utan bevakade tredjeplatsen, och hade till slut nästan en minut till fyran.

– De flesta hemmaförarna hade kört sträckorna flera gånger tidigare, då samma sträckor brukar ingå i tävlingen, och vi kände att de nog kunde satsa lite extra i dimman.

 

– Årets plan är att få så mycket körträning som möjligt på olika underlag, och så här långt kan man säga att vi hållit oss till planen. Det är även väldigt positivt att det fungerar så bra med både teamet och Andreas trots den korta tid vi varit tillsammans.

 

– Nästa planerade tävling blir på hemmaplan i South Swedish Rally sista helgen i maj. Jag ser verkligen fram emot att tävla nästan i hemtrakterna igen, avslutar Tom


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg