Hoppa till sidans innehåll

Värmländske Gustafsson historisk: vann första Crosscar Junior någonsin i RallyX Nordic – mästerskapsledning för teamkompisen Reiersen

03 JUL 2020 09:45
  • Skapad: 03 JUL 2020 09:45

Det blev värmländska juniorer i topp under All Star Magic Weekend i Höljes. JC Raceteknik Juniorteams Alex Gustafsson, 13, segrade i den första deltävlingen någonsin i den nya klassen Crosscar Junior. Han blir inte bara första segraren i klassen i RallyX Nordic, utan också först att vinna på svensk mark. Gustafsson slutade tvåa under fjolårets Crosscar Junior i FinRX (Finska mästerskapet) och visade att tempot fanns även i den nordiska serien RallyX Nordic. Han ligger efter helgen tre i mästerskapet. Teamkollegan Isak Reiersen, 16, gör sin andra säsong i Crosscar. Han slutade under helgen trea efter en dramatisk final och leder efter helgen mästerskapet Rallyx Nordic.

Alex Gustafsson, Crosscar Junior:
”Det här känns helt obeskrivligt, jag har nog inte förstått att jag vunnit än. Det var en riktigt tuff dag med hård konkurrens. Så när jag passerade mållinjen som segrare blev det många glädjetårar och segerrop. Att jag dessutom är den första någonsin att vinna Crosscar Junior i Sverige och RallyX Nordic känns häftigt, det gör ju att jag hamnar lite i historieböckerna. Nu kommer jag ladda om direkt och lägga fokus framåt, det är en ny tävling redan till helgen och även där kommer jag göra mitt bästa. Jag vill också passa på att tacka alla som hjälpt mig i helgen, teamet och sponsorer – tillsammans blev det här möjligt. Såklart också stort tack till RallyX Nordic som tog klassen till Sverige.”

Isak Reiersen, Crosscar:
”Den här tävlingen har varit väldigt tuff. Ingen förare har varit överlägsen utan det har varit otroligt jämnt, vilket gjort att jag hela tiden behöver ligga på gränsen för att hänga med. Just därför blir det en ännu skönare känsla med pallen och att inleda med en mästerskapledning i RallyX Nordic. I fjol fick jag lärdomen att det är jämnhet och att plocka poäng i alla heat som resulterar i ett bra mästerskap. Du behöver inte vinna för att ta flest poäng, vilket jag visade idag. Jag har en del saker att utveckla ännu mer, och ser fram emot nästa tävling i helgen. Jag vill också säga tack till teamet för bra jobb, mina sponsorer som gör möjligt och såklart alla som hejat på oss hemifrån.”


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info