Hoppa till sidans innehåll

Victor Bouveng tävlar för McLaren och Sverige i Nations Cup

06 NOV 2018 11:14
  • Skapad: 06 NOV 2018 11:14

Victor Bouveng från Uppsala har fått äran att representera Sverige tillsammans med fabriksteamet Garage 59 McLaren. Han kommer tillsammans med Alexander West tävla med de svenska färgerna på F1 banan Bahrain International Circuit under månadsskiftet november – december.

 

Nations Cup är en helt ny tävling där varje land får ställa upp med två förare, hur har uttagningen sett ut?

Jag vart kontaktad av Garage 59 som är McLarens fabriksteam i GT Racing. De hade fått äran att ställa upp för team Sverige och behövde en riktigt snabb förare. De bjöd ner mig på en test i Barcelona och jag visade vad jag gick för direkt. När dagen var över så klockades jag för liknande varvtider som McLarens ordinarie förare som kört bilen under många år, trots det var första gången jag satt i bilen. Detta ledde till att jag nu har fått möjligheten att köra för Sverige och så pass anrikt stall som McLaren.

Hur ser tävlingsformen ut?

Varje land ställer upp med två förare per bil. Varje bil tävlar i sin tur för sig själva mot varandra. Två kvalrace kommer köras varav ett huvudrace där den slutliga vinnaren sedan koras. Tävlingen körs under tre dagar. Fredag- lördag – söndag där racen går av stapeln under kvällstid i Bahrains 1000 tals strålkastare som lyser upp banan.

Dina resultat i GT Masters har inte sett så roliga ut men prestationen har ändå varit väldigt bra?

Det stämmer bra, säsongen i ADAC GT Masters har varit tuff med en bil som inte riktigt har hållit måttet i år. Att tävla i nog den hårdaste GT serien i världen där man nästan alltid ser 30 förare inom 1 sekund på kvalen så måste allt stämma i minsta detalj. Resultaten har varit blygsamma men ser man till min egen prestation så har jag t.ex. lyckats slagit min teamkamrat Timo Scheider som är 2 faldig DTM Mästare i samma bil under säsongen (3-2 till mig).

Hur kan det komma sig att bilen har underpresterat?

BMW gjorde till 2018 en uppdatering på M6an som inte riktigt blev så bra som man hade hoppats på. Bilen har funkat extremt bra på banor med mestadels snabba svängar såsom Red Bull Ring, Spa, Nürburgring Nordschleife etc. Medan på de andra lite långsammare banorna har vi haft extrema problem. Tyvärr har vi bara tävlat på Red Bull Ring som snabb bana och resterande med ganska långsamma kurvor. Vi fick med oss en pallplats från Red Bull men annars har vi haft svårt att fajtas om poäng på resterande banor.

Dock så ser framtiden ljus eller vad säger du?

När jag hoppade in i McLaren bilen för första gången kändes allting rätt och att köra den var som en dröm. Att jag lyckades prestera första gången jag satt i bilen gjorde att jag får möjligheten att tävla för teamet Bahrain. Lyckas jag prestera där kan det bli precis hur bra som helst.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link