Hoppa till sidans innehåll

Kan bli backe i SM-veckan i Sundsvall

08 OKT 2014 09:44
Det ska genomföras en SM-vecka vinter först. Då i Örebro med fyra bilsportgrenar på plats. Men sen. När sommarvärmen drar in över ett Semestersverige då tänker Sundsvall vara redo att ta emot SM-veckan. Och redan nu planeras det för flera olika bilsp
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 13:48

Det ska genomföras en SM-vecka vinter först. Då i Örebro med fyra bilsportgrenar på plats. Men sen. När sommarvärmen drar in över ett Semestersverige då tänker Sundsvall vara redo att ta emot SM-veckan. Och redan nu planeras det för flera olika bilsportgrenar. Dragracing och rally kan anses som klara. Sen tittar klubbarna på om det går att genomföra även drifting och backe.
- Det är verkligen spännande att vi nu får in dragracingen i SM-veckan och skulle det gå att lösa driftingen också så tror jag att vi kommer få se lite ny publik som kommer ut för att titta på SM-veckan, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Ekwall var i mitten av september på plats i Sundsvall för att träffa både klubbar och kommunrepresentant för SM-veckan och för att diskutera igenom olika möjligheter för att få ut det bästa av bilsporten under SM-veckan.
- Vi har en väldigt bra dialog och det var viktigt att komma upp och se de tänkta sträckorna och arenorna redan nu innan snön kommer. Det ger en mer rättvisbild av vad som väntar och vad arrangörerna står inför. Men jag tycker det ser riktigt bra ut på de olika tänkta tävlingsarenorna, fortsätter Ekwall.

SM-veckan startade som ett samarbetsprojekt mellan Riksidrottsförbundet och SVT. Under de år som veckan genomförts har arrangemanget vuxit sig större.
- SM-veckan är ett jätteprojekt och det kräver också en del annat av den arrangerande föreningen när det gäller genomförandet. Alla idrotter ska in i ett stort logistikpussel av arenor, tv-tider och tävlingsdagar, så det är inte ”bara” att göra som man brukar, men där har vi en bra dialog redan, både med föreningar, Riksidrottsförbundet och SVT, avslutar Ekwall.

 

Bild. Crosskart i backe var ett lyckat koncept under SM-veckan i Borås. Kanske blir det både backe och crosskart även sommaren 2015 i Sundsvall, men då på asfalt. 

Skribent: Sören Emmervall

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info