Hoppa till sidans innehåll

NY DUBBEL I LJUSDAL LÖRDAG 9/6

06 JUN 2018 11:05
Basracet i Ljusdal är nästa anhalt i Svenskt Mästerskap för Backe och båda deltävlingarna körs nu på lördag 9/6. Totalt är det 41 anmälda.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2018 11:10

En sprintsträcka på cirka tre kilometer väntar på den nedlagda militära flygplatsen nordväst om Ljusdal. Underlaget består av både asfalt och betong. Med endast 41 anmälda körs båda deltävlingarna på lördagen, precis som i premiären för två veckor sedan.

Totalt ingår fem klasser, varav tre har SM-status. När mästerskapet drog igång i Ånnaboda var det hårdast i klass 2, rallycrossbilar med motorer på 2400cc. Regerande mästaren Henrik Flodin, SMK Hälsinge, segrade på eftermiddagen, men fick ge sig på morgonen för Daniel Bååth, Gestrike RT. Flodin toppar ändå SM-tabellen då han fick tre extra poäng för att ha kört snabbast upp i tre av de fyra omgångarna. Båda är anmälda till Basracet, plus ytterligare tio förväntansfulla förare med nykomlingen Henrik Jansson i spetsen. Karlstad-föraren var på pallen redan i debuten.

En annan debutant - Robert Morell - samlade lika många poäng som mer namnkunniga Greger Jäderberg, Anders Avelin och Niclas Härdevik Norström.
– Det var hårt i Ånnaboda och det är kul för det blir att kämpa hela vägen. Dessutom låter det skitroligt med asfalt och betong, säger Morell.

Back-SM Robert Morell

Robert Morell Gestrike RT

Totalt ingår fyra tävlingshelger i Back-SM, varav kommande lördag i Ljusdal är den andra. Därefter väntar Röforsbacken 25-26/8 och finalen i Lima 15-16/9.

Skribent: AF
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info