Hoppa till sidans innehåll

SM säsongen inledd med femstjärnig tävling

08 OKT 2014 09:52
Så var första deltävlingen i SM inledd med bravur av Mönsterås MK. Det blev en sagolik tävling på vägar som sedan urminnes tider gjort sig kända för att vara bland de krokigaste i landet.
  • Skapad: 08 OKT 2014 09:52

Så var första deltävlingen i SM inledd med bravur av Mönsterås MK. Det blev en sagolik tävling på vägar som sedan urminnes tider gjort sig kända för att vara bland de krokigaste i landet. Något som tydligen försökt åtgärdas av markägare och myndigheter för det var ett sällan skådat blixtnedslag av vägrätningar som avlöste varandra och smilbandet var högt uppe på samtliga tävlande även om Bil-O geniknölarna fick gnuggas ordentligt. Därtill uppblandat med perfekt gjorda skisser och lagom körning utan överdrifter gjorde mixen till en mycket ansträngande, utslagsgivande och härligt bilorientering. Som någon erfaren i arrangörsgänget uttryckte det "hederlig gammal småländsk bilorientering".

Inför denna kanonstart av en intensiv höstsäsong är det väl bara att börja anmäla sig till höstens tävlingar var än de arrangeras - i de småländska urskogarna, i Skåne eller Halland, i mellansverige eller kanske på Danmarks slätter. Vissa tar sig också gärna till Finland och kör deras tävlingar. Vad jag hört kanske också Norge gör åter inträde med Bil-O efter ett antal års vilande? Eller varför inte ta tillfället i akt och testa Regularity i Mölndals regi!

Just nu tycker jag nästan lite synd om alla som inte upptäckt tjusningen med denna sport och vi får hoppas pensionsåldern på elitnivå kan sänkas med åren. Det finns unga lovande talanger i våra led men de borde vara fler.

Rolf Linde 

Skribent: Sören Emmervall

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info