Hoppa till sidans innehåll

Lars Jonsson ny projektledare för Bilsport On Tour

25 NOV 2019 09:28
Under året har Svensk Bilsports rekryteringsprojekt, Bilsport On Tour genomförts med besök på ca 30 event runt om i landet. Runt 1 miljon människor har besökt projektet.
  • Skapad: 25 NOV 2019 09:28


Av den miljonen har 300 000 integrerat med Svensk Bilsport och 7500 unika prova-på aktiviteter har genomförts av besökare.
Till nästa säsong får Bilsport On Tour en ny projektledare när Lars Jonsson tar över ansvaret.

För någon månad sen presenterades Pier Steffansson som Svensk Bilsports nya förbundskapten. Steffansson lämnar med det sin tjänst som projektledare för Bilsport On Tour. Sedan det stod klart har rekryteringen till hans ersättare pågått. Nu är det klart att det blir Lars Jonsson som tar över efter Steffansson.

Lars Jonsson är för många inom bilsporten ett bekant namn. Många känner honom också under namnet Cykelhandlaren, ett namn han fick tilldelat sig av en journalist under tävlingskarriären.
Lars Jonsson har lång erfarenhet från bilsporten där han tävlat själv. Numer är han en hängiven kartingpappa. Jonsson har ett stort kontaktnät och bred kompetens inom bilsporten och han har under många år varit med i flera olika projekt kring bilsport. Så sent som under 2018 var han projektledare för Midnattssolsrallyt.
- Det är lite lustigt, för jag kommer inte från någon bilsportfamilj, ändå har jag i nästan hela mitt vuxna liv hållit på med bilsport och bilsportrelaterade arbeten och projekt, säger Lars Jonsson.

Jonsson som är uppvuxen i Linköping var sugen på tjänsten som projektledare redan förra året.
- Ja, jag sa redan då till min fru att det där skulle passa mig, men det blev inget av med det den gången, men när nu Pier går vidare till annan tjänst så var jag på tå direkt och visade mitt intresse och nu är vi här, berättar Lars Jonsson.

Svensk Bilsports vd Anna Nordkvist är nöjd med den nya rekryteringen.
- Verkligen. Med båda skulle jag vilja säga. Pier som förbundskapten och nu att få med Lasse i teamet känns riktigt bra. Han är en person som kan vår rörelse och har många bra och viktiga kontakter som vi behöver. Och som person är han perfekt till Bilsport On Tour-projektet säger Nordkvist.

Projektet Bilsport On Tour är nu inne i en utvärderingsfas över det gångna året för att sedan sätta agendan för projektets utveckling under 2020.
- Det blir full fart direkt. Det gäller att vi fortsätter att vara lite smarta och ser över vilka event vi ska närvara på under nästa år, var vi får ut mest effekt för Svensk Bilsport och projektet som helhet. Jag har själv upplevt det som åskådare och besökare under året och tycker att det som helhet är ett mycket bra projekt. Nu gäller det att efter utvärderingen se vad vi behöver utveckla för att fortsätta locka folk till oss när vi reser runt i landet, avslutar Lars Jonsson.

Lars Jonsson börjar sin tjänst 1 januari.


För den som har bra tips på evenemang att vara på eller om någon vill vara med och genomföra ett event i sin förening eller på lokal nivå går det bra att skicka in ett mail till This is a mailto link 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png