Hoppa till sidans innehåll

Galant Bilsportsgala 2020

22 JAN 2020 10:12
Under den gångna helgen samlades hela Sveriges bilsportare i Sandviken på Göranssons Arena för att hyllas för sina insatser under säsongen. Som vanligt blev det en fartfylld och händelserik dag och kväll i Svenska Bilsportförbundet och Förlaget Albin
  • Skapad: 22 JAN 2020 10:12

Den första avdelningen i prisutdelningen startade redan på eftermiddagen, då våra Svenska Mästare fick sina utmärkelser. I 2019 års dragracing SM fick förare i Top Doorslammer, Pro Street, Stock/Super Stock och Jr Dragster kliva upp på scenen och ta emot utmärkelser.

I Top Doorslammer var det Stefan Carlsson, Anders Ed och Kenneth Lingvald som i nämnd ordning hade guld, silver och bronsmedaljer att hämta. Tyvärr kunde ingen av pristagarna närvara under dagen.

Vinnaren i Pro Street Lars-Åke Söderlind och bronsmedaljören Anna Knutes var på plats för att ta emot sina medaljer. Silvermedaljören Mats Lusth saknades tyvärr.

I Stock/Super Stock tog Carla Pittau hem vinsten i direktavgörande SM Sundvall. Men liten marginal missade hon tyvärr prisutdelningen, men deltog i kvällens begivenheter och fick då motta sin plakett och medalj. Silvermedaljören Theodor Brandt fanns på plats och fick ta emot sin utmärkelse under dagens prisutdelning. Bronsmedaljören Mathias Munther fanns inte på plats.

I Jr Dragster vann Eskil Dahls  hela SM serien 2019 och flankerades av två rutinerade damer. Silvermedaljören Wilma Andersson avslutade sin Jr dragsterkarriär på topp, liksom Tindra Christensen som tog en bronsmedalj med sig i sin fortsatta karriär. Eskil blev även Årets Jr Dragsterförare 2019 och fick ta emot utmärkelsen för detta under kvällens middag.

Jan Ericsson blev Årets Dragracing förare efter att ha tagit hem en Europamästartitel samt vinnarpokalen i EDRS Pro 2019 i Pro Modified klassen. 

Mikael Gullqvist landade i år på en andra plats och Jimmy Ålund på en tredjeplats i Pro Modifieds Europamästerskap. Jimmy knep ytterligare en EM-vinst i Pro Stock. Tyvärr kunde Jimmy inte vara på plats under galan, han representerades av SBF:s Dragracingutskotts ordförande Helene Rapp. Robin Norén var på plats och tog emot sin utmärkelse för en andra plats i Pro Stock. Enda svensken i Top Methanol toppen, Johnny Lagg, var på plats och firade sin andraplacering i EM.

Kvällen var som vanligt fullspäckad med underhållning, slagfärdiga intervjuer och massor av glädje. Mikael Johansson ledde, som han brukar, hela eventet i mål lätt och ledigt. För den fantastiska underhållningen under kvällen stod bland andra Elisa Lindström Frykén, Johan Boding, Olivia Thörn och Vendela Hollström för. Nu är det bara att se fram emot en ny säsong med sedvanlig avslutning, om ett år.

Skribent: Lena Perés
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png

Bingolottopask21.jpg