Hoppa till sidans innehåll

I helgen körs det om SM-titlarna i Dragracing på Sundsvall Raceway

27 AUG 2015 13:00
I helgen körs SM finaler i Dragracing i Sundsvall. Tre nya svenska mästare ska koras och det är inte avgjort i någon av tävlingsklasserna innan tävlingen. Jens Eklund från Umeå är en av de som har chansen att ta hem ett SM-guld.
  • Skapad: 27 AUG 2015 13:00

Cirka 160 förare är anmälda till tävlingen som också är finaltävling i EDRS European Drag Racing Series. Kvalkörningar körs fredag och lördag på Sundsvall Raceweay (fd. Sättna flygfält) och på söndag 30 augusti är det dags för SM finaler.

Dragracing SM har körts över en serie av tävlingar under sommaren och i klassen Competition Eliminator blir mästartiteln en norrländsk affär, där Jens Eklund hemmahörande utanför Umeå har avgörandet i egna händer. Jens är i ledning 68 poäng före Per-Erik Lindgren, Piteå och med Daniel Jedborn, Skellefteå på en tredjeplats. Robin Norén från Stockholm kan om allt går hans väg avancera från sin fjärdeplats till pallplats. Eklund och teamet är i mycket god form och vann den senaste SM deltävlingen på Tierp Arena förra helgen.

I JSM Junior Dragster har Simon Brusén från Svärdsjö varit i ledning i SM tabellen sedan första tävlingen i maj och radat upp flera vinster under säsongen. Han leder inför sista tävlingen med 51 poäng före Borlängeföraren Patrik Lind. Balder Poolsaar från Stockholm håller tredjeplatsen, men skillnaderna i poäng är små. Flera förare längre ner i poängtabellen har möjlighet att avancera och nå pallplats. Bland dem hemmaföraren Pontus Garefelt, som kommer till Sundsvall med en färsk tävlingsvinst i bagaget från Tierp Arena förra helgen (den tävlingen ingick dock inte i SM serien). Över 30 juniorförare är anmälda till SM finaltävlingen och de kommer från hela landet och det är bäddat för en mycket spännande finaltävling.

I snabbaste klassen Pro Modified, som också körs i Dragracing EM, är det Michael Gullqvist Hässelby som är i ledning. Han gick om tidigare ledaren Niclas Andersson från Näsviken efter tävlingsvinst på Tierp Arena helgen som var. Andersson är inte helt distanserad, men Gullqvist har avgörandet i egna händer och en tämligen trygg ledning på 56 poäng. Varje vunnen körning i söndagens tävling ger 20 poäng och kvalpoäng delas också ut. Anders Nilsson från Älvdalen kommer som det ser ut också att vara med i medaljstriden. Han ligger endast åtta poäng efter Niclas Andersson innan tävlingsstart.

Några förare har valt att avstå körning i Sundsvall, bland dem fyran i SM tabellen, Mats Eriksson Borlänge. Han satsar fullt på EM finalen i England första helgen i september där han för närvarande ligger på en andra plats tre poäng efter Gullqvist. Micke Gullqvist har alltså chans att både bli Svensk mästare i Sundsvall och Europamästare i Pro Modified på Santa Podbanan i England en vecka senare. Om allt går hans väg.   

Den fjärde SM klasser Stock Super Stock körde en direktavgörande SM final i Sundsvall tidigare i juli och där heter svenska mästaren 2015 Fredrik Ambros och kommer från Eskilstuna.


Länkar poängtabeller Dragracing SM:
- Junior Dragster  

- Competition Eliminator  
- Pro Modified
- Stock Super Stock (OBS! avgjordes under SM veckan i Sundsvall i juli)

Startlista till tävlingen finns på www.dragracing.eu där också resultat från tidtagningen publiceras löpande under tävlingen.

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link