Hoppa till sidans innehåll

Wilma tog storslam i Svensk Motorsport

12 FEB 2019 13:15
Årets Bilsportsgala är till ända och Wilma Andersson SHRA Sundsvall, guldmedaljör i Junior Dragracing, tog hem storslam under galan.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 13:15

Wilma Andersson från Sundsvall har under 2018 års säsong kört ett antal tävlingar i både Svenska Mästerskapen och Summit EDRS Serie med fokus på vinst och lyckats med stor framgång. En oerhört spännande och hård säsong dock, där motståndarna inte gjort det lätt för henne. Men slutligen vann hon allt som går att vinna i Jr Dragracingen. I november fick hon ta emot vinnarpokalen i Summit Racing EDRS Series för sina bedrifter. Sista helgen i januari var det dags för nästa prisutdelning. Denna gång gällde det Svenska Mästerskapen, där konkurrensen varit oerhört hård. Under finalerna i Lindesberg hade flera i tabelltoppen möjlighet till guldmedalj, men Wilma höll stånd och tog hem SM vinsten med Tindra Christensen strax bakom på en andraplacering och Pontus Söderlund på bronsplats.

I och med sina bedrifter i flera dragracingserier blev Wilma även nominerad till Bilsport Award 2018 Årets Dragracing Junior och fick därmed mottaga en prischeck på 10 000 kronor under Bilsportsgalan på Saab Arena i Linköping. Men det tog inte slut där. Bland alla bilsports kategorier hade hon, under hösten håvat in flest röster i Bilsports omröstning för Årets Junior och fick under stående ovationer ta emot ytterligare en prischeck. På Mikael Johanssons fråga vad pengarna skulle gå till var svaret klockrent.

-          Det blir en ny bil, svarade Wilma som kommer att fortsätta köra i Jr Dragsterklassen även denna säsong.

Men vad vi kunde förstå under kvällen har hon fokus på en betydligt snabbare klass och större vinster. Naturligtvis vill Wilma följa sin far Niklas Anderssons fotspår och när tillfälle ges kliva in i en FIA-klass och ta hem en eller kanske flera FIA pokaler i framtiden.

Skribent: Lena  Perés
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link