Hoppa till sidans innehåll

Jonnie Lindberg mästare igen i USA

31 OKT 2016 07:28
Förra året gjorde Jonnie Lindberg det ingen europé lyckats med tidigare, att bli amerikansk mästare i dragracing. I helgen gjorde han det på nytt när han körde hem NHRA-mästerskapet för andra året i rad.
  • Skapad: 31 OKT 2016 07:28

Till sin hjälp på väg fram mot titeln i helgen hade han brorsan Johan som hjälp. Jonnies egen bror, Johan, som också deltog i tävlingen i Las Vega slog ut Doug Gordon i första elimineringsomgången som därmed blev oförmögen att kunna gå om Jonnie i poängställningen med bara en tävling kvar.
- Han kommer över här och vinner första elimineringsrundan mot Gordon och säkrar med det mästerskapstiteln för mig. Det är som en Hollywodfilm, säger Jonnie Lindberg på sin Facebooksida.

I USA är dragracingen en stor folksport och det amerikanska mästerskapet sändes direkt i tv. Jonnie Lindberg som tog USA med storm förra året då han blev första europé att vinna i det amerikanska mästerskapet NHRA i klassen Top Alcohol Funny Car visade nu i helgen att bäst i USA är en svensk från Upplands-Väsby i norra Stockholm.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link