Hoppa till sidans innehåll

Oväntade vinster på nya banan i Kauhava Finland

22 JUL 2019 10:37
Ett stort grattis till våra svenska dragracingförare som tog hem varsina vinster i den tredje EM deltävlingen i Kauhava Finland för ett par veckor sedan. Simon Gustafsson i klassen Pro Stock och Peter Kunc, i Pro Modified.
  • Skapad: 22 JUL 2019 10:37

Simon Gustafsson och team Samatha Racing har kämpat i många år i Pro Stock klassen för att komma på pallen. I Kauhava Finland släppte det äntligen. Trots en svårkörd bana och ett par motorhaverier lyckades de ta hem en vinst, med den för säsongen, nya bilen. Nästa anhalt i Europamästerskapen är Hockenheim Ring i Tyskland i mitten av augusti.

Peter Kunc var lycklig till tårar över sin vinst i Finland och är nu supertaggad inför nästa tävling i EDRS Pro Nordic serien som körs på Gardermoen Raceway i Norge om en dryg vecka. Peter Kunc ligger nu med sina 223 poäng på en tredje plats efter regerande mästaren Andreas Arthursson på 250 poäng.  På en andra plats har vi Jan Ericsson på 249 poäng. Tight och tufft i toppen och det kommer att kämpas hårt om poängen framöver.

Det samma gäller för Stock/Super Stock och Competition i Pro Nordic-serien, som tyvärr inte hann köra sina finaler denna gång. Men tabellen leds av Björn Bondesson på 247 poäng och Lars Bodén ligger på en tredje plats i serien på 235 efter Kauhava. I Competition leder Jens Eklund med modiga 293 poäng före Odd Erik Fossums 216 poäng och på tredje plats hittar vi Krister Adeen på 184 poäng. I Pro Street deltog ingen svensk förare. 

 

 

Skribent: Lena Perés
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link