Hoppa till sidans innehåll

 

 

 

Summit Racing Equipment Internationals 2019 bjöd på fart, spänning och glädje.

31 AUG 2019 11:37
Norge tog hem den största vinsten denna helgen då unga Maja Udtian från Fröja tog hem både vinsten och ett nytt Europarekord på 3,816 sekunder i klassen Top Fuel Dragster. Men svenskarna var inte sämre. Många vinster togs hem i flera av det övriga de
  • Uppdaterad: 31 AUG 2019 11:37

I Europamästerskapens femte deltävling kunde Michael Gullqvist tillräkna sig en vinst i Pro Modified. Efter ett par tuffa veckor med en hel del motgångar lyckades han ta hem vinsten av eventet där han mötte Roger Johansson i finalen. Det innebär att han ligger i topp av EM tabellen med en knapp ledning på fyra poäng före Jan Ericsson. Finalerna på Santa Pod i England kommer att bli en rysare då flera av toppförarna har möjlighet att ta hem en EM seger.

I Pro Stock kunde Robin Norén glädja sig över en vinst i klassen då han lyckades slå ut serieledande Jimmy Ålund. Dock kommer ingen att kunna rå på Jimmy poängmässigt i EM då han redan nu kan titulera sig Europamästare, igen. Han tog även hem ett nytt europarekord på 6,485 sekunder i klassen. Stort grattis säger vi till Jimmy.

 I Top Methanol fick Johnny Lagg se sig slagen i finalen av Sandro Bellio från Belgien som leder Europamästerskapen. Inför finalerna på Santa Pod har Johnny, som ligger strax efter Sandro i tabellen, en chans att plocka poäng och ta hem en EM vinst. Men det kommer vi att få veta om en dryg vecka.

Summit Racing Equipment Internationals 2019 var även finaltävlingen i EDRS Pro serien där fyra klasser deltagit under säsongens fyra deltävlingar. I Pro Modified vann Jan Ericsson före Michael Gullqvist och på en tredje plats hittar vi Peter Kunc. Jens Eklund tog hem en klar segern i Competition Eliminator. På andra plats hittar vi Odd Erik Fossum från Norge och på en tredjeplats Lars George Johansson. Thomas Strand tog hem segern i Stock/Super Stock och Lars Bodén kom på en andra plats strax före Björn Bondesson. I Pro Street hittar vi inga svenskar i toppen menväl Michael Maderer från Tyskland och därefter Ossi Oikarinen och Seppo Raussi från Finland.

 Under Summit Racing Equipment Internationals 2019 hölls även en shoot-out tävling, sponsrad av Summit Racing Equipment, där deltagarna tävlat och vunnit ett antal utvalda tävlingar under säsongen. Med en prispott på 10 000$ i vardera Super Pro ET och Pro ET blev det en spännande uppgörelse under helgens event. Lyckliga vinnare i de respektive klasserna blev Jonas Larsson i Pro ET och Karl Leo Norum i Super Pro ET.

 Säsongen är nu snart till ända och kvar har vi finaler för Europamästerskapen som körs på Santa Pod i England om drygt en vecka. Därefter körs Summit Racing EDRS Series finalerna på Gardermoen i Norge. Då vet vi med säkerhet vilka som kan titulera sig 2019 års mästare i respektive mästerskap.

Skribent: Lena Perés
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info