Hoppa till sidans innehåll
Foto: LENA PERES

Välkommen tillbaka till EM Adam och Dmitry

14 MAR 2019 10:52
Dragracingsäsongen ligger precis om hörnet och med den kan vi hälsa Adam Flamholc och hans ryska vapendragare Dmitry Samorukov tillbaka till Europamästerskapen i Pro Modified. Ingen av dem har tävlat i mästerskapen på några år, men nu är det dags.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2019 10:52

Adam Flamholc kommer tillbaka till Europa för att köra hela EM i Pro Modified efter att ha tävlat i USA under ett antal år. Han har dessutom varit aktiv i Ryssland i Dmitry Samorukov Pro Modified team. Dessa två framstående dragracingförare kommer nu att satsa hårt på Europa och dragracing EM med varsin bil i ett gemsamt team. Adam kommer med en ny Mustang som testkörts i USA nu i början av året och Dmitry har införskaffat en Camaro -68 som även den kommer att testas i USA innan de inom kort skeppas över till Europa.

-Vi har en fullspäckad säsong framför oss, säger Adam. Med tävlingar både i USA, Europa och Ryssland. De senaste tre säsongerna har jag jobbat med SMP Racing i Ryssland och hjälpt kunder i Europa och USA, samtidigt som jag kört min Corevette här i USA. Jag trivs verkligen med att jobba med mina vänner i Ryssland och hjälpa andra team, men på grund av alla åtaganden har jag inte haft tid att köra en full EM-serie mer än två gånger under mina 25 år inom dragracingen. Det ska det bli ändring på nu.

Adams Mustang

Flamholc Racing har tillsammans med Chris Duncan arbetat hårt på Adams Dan Page-byggda Mustang för att den ska vara helt enligt både NHRA och FIA reglementet. Chris Duncan Race Cars kontrakterades även till att bygga ett helt nytt innanmäte till en Camaro -68 för Dmitry Samorukov. Två nya motorer har Flamholc Racing i Cape Coral byggt, med två nya superchargers från Mike Janis Jan-Cen Racing Motors.

-Första testrundan för Mustangen körde vi i februari och det kändes bra, säger Adam. Vid NHRA-testrace i Orlando första helgen i mars körde vi 5,86 med den.

Adam är nu redo för 50-årsjubileet för Gatornationals i Gainsville Florida kommande helg!

-Förhoppningsvis blir det en bra helg och en värdefull erfarenhet för oss då vi får tävla mot världens bästa Pro Modified team, säger Adam.

Dmitry and Adam

Ett par veckor senare är det dags för Dmitrys nya Camaro att testas ordentligt, innan bilarna skickas till Europa.

-Men innan vi skeppar över bilarna till Europa kommer killarna på Signtastic i Sebring se till att Mustangen får en snygg design och nya färger, säger Adam.

Stort tack till våra sponsorer: SMP Racing and RDRC, Amalie Oil, 5 Day Plantation Shutters & Blinds, R&R Connection rods, Diamond Racing Pistons, Line2Line Coatings, Malmö Motorrenovering (MMR), Auto Collection, Signtastic, Davies Technologies, and Kvinesdal Auto.

-Och som vanligt, säger Adam, ett stort tack till min familj som låter mig göra vad jag gör.

Skribent: Lena Perés
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link