Hoppa till sidans innehåll

SDC 2020

19 JUN 2020 09:52
Nyheter angående SDC 2020
  • Skapad: 19 JUN 2020 09:52

På grund av den rådande situationen har SDC 2020 haft flertal avhopp vad det gäller startande, vilket har inneburit att vi nu har ett väldigt litet startfält. Detta innebär mindre intäkter i form av anmälningsavgifter till arrangerande klubbar, och i kombination med att samtliga deltävlingar planeras att hållas publikfria innebär det att även publikintäkter i form av entré och försäljning försvinner. Denna situation försätter klubbarna i en mycket svår sits, framförallt när många klubbar redan har en stora ekonomiska påfrestningar på grund av Corona och redan inställda evenemang. 

Vi alla inom organisationen strävar alltid efter att skapa en bra serie eftersom vi vet att förarna lägger mycket resurser i form av tid och pengar på detta. Och trots väldigt många motgångar under 2020 har vi fortsatt arbetat för att kunna anordna Svenska Mästerskapet och Riksmästerskapet, men nu tvingas vi överväga om vi kan leverera ett tillräckligt bra mästerskap för våra deltagare, samt om det är ekonomiskt möjligt för våra klubbar. 

 

Vi kämpar däremot in i det sista och försöker just nu göra allt för att det ska vara möjligt att anordna en bra säsong och att arrangerande klubbar ska överleva ekonomiskt. 

Vi har tillsammans med klubbarna beslutat att vi måste ha fler förare i SM och RM för att det ska vara möjligt att genomföra SDC 2020. Till detta behövs det 25 förare i vardera tävlingsklass. Anmälan är fortfarande öppen och kommer vara fortsatt öppen fram till 1 juli, 2020, därefter kunna se om vi tvingas ställa i säsongen eller inte.

Driftingutskottet håller löpande kontakt med redan anmäla förare, samt arrangörerna och kommer att ge ytterligare uppdatering så snart som möjligt.

 

Här hittar ni anmälan till SDC 2020

Skribent: Matilda Svensson
E-post: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg