Hoppa till sidans innehåll

Gatebil SDC Swedish Drift Championship

04 DEC 2020 11:53
SDC Swedish Drift Championship växlar upp med Gatebil som ny promotor och minst en ny bana i tävlingskalendern 2021!
  • Skapad: 04 DEC 2020 11:53

Gatebil går in och satsar på framtiden för Svensk drifting tillsammans med Svenska Bilsportförbundet samt etablerade och nya arrangörer.

Vi har länge haft viljan att göra mer för Svensk mästerskapsdrifting och nu känner vi att det är rätt tid att göra en stor satsning för att få SDC att ta nästa kliv säger Hans-Jörgen Andersson VD för Gatebil. Tävlingarna i SDC har under flera år funkat bra med rutinerade arrangörer och vi känner oss därför trygga i att tillsammans med dem nu utveckla serien fortsätter Hans-Jörgen. Det Gatebil vill tillföra till serien är exponering, marknadsföring och inramning för att ge driftingen den uppmärksamheten den förtjänar. Serien kommer att drivas av en Svensk organisation för att garantera genomförandet i dessa tider. Förarna i Sverige håller mycket hög klass och de förtjänar en stark mästerskapsserie att tävla i avslutar Hans-Jörgen.

I kalendern för Gatebil SDC 2021 hittar vi 3 etablerade driftingbanor, Mantorp Park, Sundsvall Raceway och Hultsfred Drifttrack. Men det blir även en helt ny bana för tävlingsdrifting, Lidköpings motorsportarena. Finaltävlingen för Pro-klassen kommer att presenteras längre fram. Gatebil SDC 2021 kommer innehålla 3 klasser. Pro (SM), Semi-pro (RM) och junior-pro (JSM). Pro kommer köra 5 deltävlingar och Semi-pro 4 deltävlingar. Gatebil har sedan 1993 arrangerat några av Europas största motorsportfestivaler i Norge och Sverige där drifting är ett självklart inslag med frikörning, Breisladd och Gatebil Drift Series.

Mer information kommer framöver och anmälan till serien kommer att öppna efter nyår. Vid frågor kontakta This is a mailto link

 

Skribent: Matilda Svensson
E-post: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg