Hoppa till sidans innehåll

Säkerhet på dagordningen

17 DEC 2018 11:31
Uppdatering från Indianapolis och ICMS.
  • Skapad: 17 DEC 2018 11:31

Ett led i driftingutskottets arbete är att jobba med att utveckla säkerheten och hålla oss uppdaterade när det gäller säkerhet och räddning. Ett steg i detta arbetet var att vi valde in Rickard Johansson som adjungerad ledamot för ett år sedan för att jobba med dessa frågor. Rickard som har en gedigen erfarenhet av räddning genom sitt mångåriga engagemang i bilsporten samt hans yrke som brandman berättar utskottets ordförande Max Lundgren. 

Förra veckan var Rickard på plats i Indianapolis och representerade oss i driftingutskottet på den årliga kongressen som ICMS höll där. ICMS står för International Council for motorsport sciences och är en uppslutning av personer som jobbar med säkerhet, räddning och medicin inom motorsporten. Där finner man representanter för Nascar, Indycar, FIA samt de flesta andra stora serierna i världen. I år fortsatte man diskutera hjärnskakning inom bilsporten som ett av huvudämnena. Vi ser en ökning av hjärnskakning och just nu pågår ett intensivt arbete över landsgränserna för att bli bättre på att diagnosticera och rehabilitera denna typ av skada berättar Rickard. 

Vi pratade även mycket om utvecklingen av barriärer och hur vi idag jobbar mer med absorberande barriärer och hur vi kan förändra banornas skydd och dess placering för att verka effektivare. 

Det var fem intensiva dagar i Indianapolis och nu kommer vi att jobba vidare med hur vi kan implementera de nya kunskaperna in i svensk drifting säger Rickard.

 

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info