Hoppa till sidans innehåll

SDC 2020

01 JUL 2020 21:48
Nyheter kring Svenska Mästerskapet och Riksmästerskapet i drifting 2020
  • Skapad: 01 JUL 2020 21:48

Den 16 juni gick vi i Driftingutskottet tillsammans med samtliga arrangörer ut med information om hur den kritiska situationen för SDC 2020. Detta efter att vi under ett möte insett att förutsättningarna för att anordna SDC 2020 var bristande. Effekterna av Covid-19 har bidragit till flertal avhopp vad det gäller startande i Svenska mästerskapet och Riksmästerskapet 2020. Detta har resulterat i ett väldigt litet startfält, vilket i sin tur resulterar i låga intäkter i form av anmälningsavgifter till arrangerande klubbar. I kombination med att samtliga deltävlingar planeras att hållas publikfria innebär det att även publikintäkter i form av entré och försäljning försvinner. Denna situation försätter klubbarna i en mycket svår sits, framförallt när många klubbar redan har en stora ekonomiska påfrestningar på grund av Covid-19 och redan inställda evenemang. 

Den 16 juni informerade vi att serieanmälan till Swedish Drift Championship 2020 skulle fortsätta hålas öppen fram till 1 juli, med förhoppning om att vi på så vis kunde öka startfältet och därmed ha möjlighet att anorna säsongen som planerat.

Tyvärr har vi inte uppnått till de antal startande som krävs för att det ska vara ekonomiskt möjligt för oss och för arrangerade klubbar att genomföra säsongen. 

Detta innebär att Swedish Drift Championship inte kommer att anordnas 2020. Vi tycker självklart att detta är otroligt tråkigt, men ser tyvärr ingen annan utväg. Vi alla inom organisationen strävar alltid efter att skapa en bra serie eftersom vi vet att förarna lägger mycket resurser i form av tid och pengar på detta. Och trots väldigt många motgångar under 2020 har vi fortsatt arbetat för att kunna anordna Svenska Mästerskapet och Riksmästerskapet, men tvingas nu ta ett mycket trist beslut, men som tyvärr också är det enda beslutet vi kan ta i denna situation. 

Vi hoppas självklart på återseende 2021, då förutsättningarna möjligen ser annorlunda ut. Tills önskar vi att alla tar hand om sig och har en fin sommar. 

Hälsningar 

Svenska Bilsportförbundets Driftingutskott 

 

Skribent: Matilda Svensson
E-post: This is a mailto link

320x320_BST-gala-köp-biljett.gif

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg