Hoppa till sidans innehåll

Midnattsolsrallyt 2019

20 NOV 2018 17:23
Stig Blomqvist hyllas i MSR 2019.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2018 17:23

KAK Midnattssolsrallyt 2019 i Örebro som en hyllning till Stig Blomqvist

 KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn kommer 2019 att köras med Örebro som centralort för hela tävlingsarrangemanget. 

Tävling kommer att arrangeras som en hyllning till en av världens främsta rallyförare Stig Blomqvist, uppväxt och boende utanför Örebro. Tävlingens dagsetapper kommer att utgå från Örebro och omfatta Örebro med kringliggande kommuner.

Tävlingens datum är, som tidigare meddelats, 10-13 juli 2019 och genomförs i samarbete mellan KAK och lokala motorklubbarna.

Stig Blomqvist, som erövrade världsmästartiteln i rally 1984, säger:
”Det ska bli skoj med Midnattssolsrallyt i Örebrotrakterna. Det var tillsammans med de här motorklubbarna och på de här vägarna som jag började köra rally en gång i tiden. Att få visa upp mina hemtrakter under Midnattssolsrallyt med slottet mitt i Örebro centrum för alla deltagare och gäster är naturligtvis jättekul.”

 
Örebrokompaniet är Örebro kommuns marknadsbolag och har uppdraget att marknadsföra Örebro. Uppdragsgivare är Örebro kommun och Örebrokompaniet har i uppgift att värva, initiera, och leda evenemang som är bra för Örebro stad men även för hela regionen. Jimmy Führ, på Örebrokompaniet säger: "Att KAK väljer Örebro som centralort för Midnattssolsrallyt 2019 är jättekul. Örebro-kompaniet har inom ramen för projektet Stora Evenemang i Örebroregionen tillsammans med KAK och de regionala motorklubbarna tittat på möjligheten att arrangera rallyt i Örebro tillsammans med övriga kommuner i regionen under lång tid. Det känns mycket positivt att vi nu kan vi gå ut med denna nyhet, säger Jimmy Führ på Örebrokompaniet.  Att det dessutom blir ett hyllningsevent till en av vår absolut största motorsportsikoner rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist från Örebro kommer att göra Midnattssolsrallyt 2019 till något alldeles extra. Örebro kommer att bubbla av historisk motorsport under dessa dagar och många kommer att resa långt för att vara en del av detta."
 
För mer information: Kontaktperson för tävlingen är KAK:s Generalsekreterare Wilhelm Douglas. Frågor om tävlingen besvaras enklast per mail ställda till: This is a mailto link

Kontaktperson Örebrokompaniet är Jimmy Führ, This is a mailto link.
 Högupplösta bilder går att ladda ner från hemsidan: www.midnattssolsrallyt.com
 
Midnattssolsrallyfakta och historik KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan. KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964.

Sedan 2006 körs KAK Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic - tävlingsbilar i full fart, och Regularity - rallyinspirerade standardbilar som ska hålla en snittfart om 50km/h.

KAK Midnattssolsrallyt 2019 körs den 10/7-13/7 och är öppen för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare (Historic). Rallyt följs främst av en stor nationell publik men har också under åren väckt intresse internationellt. Världs-, Europa- och Svenska mästare samt flertalet internationella tävlanden kommer att delta i tävlingen.

 

Skribent: HU
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg