Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RM Rally i Zabra Rallyt

14 APR 2022 14:06
RM Rally drar igång på Valborgsmässoafton i Nybro AC:s Regi med Zabra-Rallyt. Anmälan stänger nu på söndag, alltså på Påskafton, kl. 18.00.
  • Uppdaterad: 14 APR 2022 14:06

Inför Zabra-Rallyt, SS Information!
 
Samtliga sträckor håller hög vägkvalitet med hård vägbana och typisk småländskaraktär, såsom rally ska vara. Här finns allting från snabb härlig byväg till tekniskt utmanande sträckor!
SS1, Längd: 9,71km
 
Både delar av sträckan och även dess fulla längd har använts i Nybro AC:s regi tidigare. Nu vänder vi dock på sträckningen och får en ny härlig rallysträcka. Generellt så startar sträckan som snabb “Finlandsväg” och avslutas mer krokigt men innehåller flera tempoväxlingar. En perfekt start för ett bra rally!
 
Vägbytet inne på sträckan som är utmärkt i programmet är en klassisk publikplats där det är lätt att komma in och uppleva rallybilarna på nära håll. Det går även att komma in på sträckan via ytterligare ett vägbyte enligt kartan men kräver mer kartläsning.
SS2, Längd: 7,13 km

En riktig Nybro AC klassiker med tidigare SM-arrangemang på meritlistan. Bred, hård, fin, snabb, härlig linje-åkarväg där det gäller att vara på tårna direkt från start. Nyttjar man den här sträckan rätt finns placeringar att tjäna eller öka på sin ledning!

Det finns ett antal tillfartsvägar till sträckan. Den enklaste vägen in är via vägbytena som är utmärkt där man kan följa bilarna strax innan dem går i mål på sträckan.
SS3, Längd: 6,83 km

Tävlingens mest tekniskt utmanande sträcka där de tävlande måste hålla tungan rätt i mun. Det svänger mellan stenmurar mest hela tiden, i sann Småländsk anda.

Denna sträcka saknar de enkla tillfartsvägarna men för den publiken som inte är rädd för att öka på stegmätaren kan man ta sig in via vägen intill utsatt i programmet. Det går även komma in som publik via starten och målet.


SS4, Längd: 11,87 km
Tävlingens längsta sträcka där allt ska avgöras! Här finns allt och de tävlande får till och med prova på sina kunskaper på asfaltsåkning under några kilometer. Flera tempoväxlingar där de tävlande snabbt måste kunna anpassa sig till de olika förutsättningarna. Här finns tid att spara så ingenting är avgjort innan sista tävlingsekipage passerar mållinjen här för att ta sig till slutmålet vid Åkrahäll-skolan!
 
Detta är en sträcka som inbjuder till publikfest! Flera tillfartsvägar där bland en utsatt passagen i programmet ger möjlighet att följa rallybilarna i knixiga svängar. Tillfartsväg utmärkt i progogmmet ger tillträde till sträckans första halva. 


Inbjudan finns här>>
Anmälningslista här>>
E-Anmälan>>

Skribent: HU
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg