Hoppa till sidans innehåll

Svenska prestationer 2018

02 OKT 2018 11:15
Vi har haft en bra höst för svensk karting med fina framgångar både i VM och Rotax Euro Trophy
  • Skapad: 02 OKT 2018 11:15

VM OK, OKJ

VM i OK och OKJ kördes helgen 21-23 September i Kristianstad där vi hade fina prestationer från ett helt gäng Svenska förare som i de stora startfälten lyckades ta sig till finalerna.

I OKJ finalen startade Dino Beganovic i andra startruta efter en rad fantastiska heat och Norton Andreasson i ruta 24. Dino kämpade väl i det rutinerade starfältet ytterspår är inte optimalt men lyckades tillslut kriga till sig en fin 7:e plats. Norton hade det tufft under de första varven och blev tyvärr stående i gräset men lyckades under helgen med eventets snabbaste varv vilket visar att farten finns där.

I Ok finalen hade vi Noah Milell i sjätte start ruta, Viktor Öberg i nionde, Viktor Gustafsson i 14:e samt Gabriel Nord i 33:e trots motorfel i tidskörning vilket tvingade honom att klättra massor i varje heat för att nå final. Dessvärre fortsatte oturen för Nord och hans motor ville inte starta när finalen väl rullade igång. Öberg hamnade i tuffa fighter och förpassades till gräsmattan och fick springa igång sig själv en bra bit efter fältet och hans chanser grusades. Milell kämpade i toppen och åkte på en flygtur där vi alla trodde det var färdigkört men han kom ur situationen med bara en tappad placering och jagade vidare på täten. Tillslut rullade han i mål med en fantastisk 5:e plats som slutresultat. Gustafsson klättrade 3 platser och slutade på en 11:e plats.

Rotax Euro Trophy

Helgen 28-30 September kördes sista deltävlingen i Rotax Euro Trophy där klasserna Max, Junior samt DD2 kördes.
I Max-klassen hade vi med en hel del Svenskar i finalerna, Hannes Morin, Patrick Rundquist, Mathilda Olsson, Robin Knutsson samt David Rehme.

I final 1 blev det en Svensk uppvisning, samtliga Svenskar placerade sig i topp 10. Morin 1:a, Rundquist 2:a, Olsson 4:a, Knutsson 6:a och Rehme 9:a. Fantastiskt resultat!

I final 2 fortsatte den Svenska dominansen med Morin återigen 1:a, Olsson 2:a, Rundquist 6:a Knutsson och Rehme hade det tuffare och slutade på 25:e respektive 29:e plats(DNF)

Det här resulterade i en totalseger i Euro Trophy för Morin, 3:e plats för Olsson, 9:e för Knutsson, 10:e för Kalle Åstrand, 11:e för Rehme, 12:e för Rundquist.

I Juniorklassens finaler hade vi med Wilgot Edqvist, Vigor Hjorvard och Albin Karlsson.

Final 1: Edqvist 4:a, Hjorvard 17:e och Karlsson 25:e plats.

Final 2: Edqvist 4:a Hjorvard 15:e och Karlsson 28:e plats.

Det här resulterade i en total 8:e för Edqvist i Trophyserien. Övriga nådde ej topp 20.

I klassen DD2 hade vi Johan Andersson med som Svensk representant och Andersson nådde 9:e plats i final 1 och 12:e i final 2 vilket gav honom en 16:e plats totalt i Trophy serien. Där även Alexander Dahlberg till sist nådde en 12:e plats.

Skribent: Christofer Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png