Hoppa till sidans innehåll

EM & Academy deltävling 1 avklarad

09 MAJ 2018 14:09
EM round 1, OK/OKJ, KZ,KZ2 samt Academy Trophy.
Photo by: Sportinphoto.com
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2018 10:42

Helgen 20-22 Apil kördes EM Rnd.1 för OK och OKJ i Sarno, Italien och helgen 4-6 Maj kördes klasserna KZ och KZ2 i Salbris, Frankrike. Enhetsklassen Acedemy Throphy körde också sin första runda i Frankrike.

I  OK hade vi 5 svenska förare: Noah Milell, Viktor Gustafsson, Gabriel Nord, Rasmus Jansson och Axel Malmström. Noah och Viktor lyckades ta sig vidare till final där Noah Milell stod för den bästa svenska placeringen med en 16:e plats efter lite krock-trassel i racet.

I OKJ hade vi 3 svenska förare: Dino Beganovic, Casper Jansson och William Siverholm. Dino var den som lyckades ta sig till final och knep till och med en position i första startled, i finalen var det en tuff kamp i toppen och han slutade som 6:a.

I KZ så var det endast en svensk som startade och det var Noah Milell som till slut knep en 12:e plats

I KZ2 hade vi hela 8 svenskar med: Emil Skärås, Alexander Dahlberg, Benjamin Törnqvist Persson, Brandon Nilsson, Axel Bentsson, Andreas Johansson, Isak Sjökvist och Daniel Lindholm. Benjamin och Alexander  var de som yckades ta sig till finalen och Benjamin stod för den bästa svenska placeringen med en 10:e plats.

Academy Trophy: Den här klassen består av 51 förare från 40 olika länder, där varje land får möjlighet att skicka en eller möjligtvis 2 förare. Alla kör samma chassie och motor (OKJ)och dessa lottas ut. Motorerna kan dessutom under racedagen beordras att byta plats med varandra. Allt för att inte materialet skall vara avgörande faktor. I denna klass har vi från SBF två förare Theo Wernersson som gör sitt andra år och Norton Anreasson som gör sin premiärsäsong i Academy.
Theo placerade sig 15 och Norton 0,1s bakom på en 16:e plats.

Skribent: Christofer Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png

Bingolottopask21.jpg