Hoppa till sidans innehåll

Information från helgens träff med handlare, SGA samt chefstekniker och tävlingsledare

24 OKT 2016 14:34
  • Uppdaterad: 24 OKT 2016 14:38

Under helgen 22-23 oktober genomfördes CL-kurs och möten med handlare, SGA samt klubbordförande. Där presenterades beslut att införa X30Jr i Junior 125 klassen redan från 2017 samt hur beslutet är underbyggt. Efter förfrågningar hos SGA, handlare samt en webundersökning med stor omfattning så var det en majoritet i samtliga grupper för att införa X30Jr redan 2017.

Det frågades även kring Raket 95 Micro och dess motoreffekt och där var det en överväldigande majoritet båda bland SGA och handlare att effekten i motorn måste tillbaka till den som upphandlades vid ersättningen av Raket 85. Problematiken som uppstått med kolvslitage vid fri tändning diskuterades också. Man var också överens om att skillnaden mellan Micro och Mini var för låg med den motorkonfiguration som använts under året. Teknikergrupp tillsammans med experter på motortypen har efter effekttester från tillverkare kommit fram till att en höjning av squishmåttet är en lösning som både löser effektproblematiken och kolvslitaget samt är väldigt kostnadseffektiv. Diskussioner kring att även införa tändspole från Cadetti R95 med varvtalsbegränsning diskuterades för att minska effekten av för hög tändförställning fördes och där beslutades att detta skall diskuteras med tillverkare samt testas innan införande. Det nya squishmåttet kommer vara 2,0mm som minimimått.

Det beslutades även gemensamt i gruppen att vi ska sluta använda formuleringen att vi i karting är en språngbräda till någon annan bilsportgren. Karting kan utövas utan ambitioner på att bli racerbilsförare. Kopplingen att många framgångsrika i andra sportgrenar kommer från karting får de andra sportgrenarna använda i sin rekrytering, inte vi. Karting är en sportgren där du kan börja och fortsätta hela din aktiva karriär. Roll-upsen med texten ”Vi fostrar morgondagens racingstjärnor” är därmed nedmonterade och bortglömda.

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png

Bingolottopask21.jpg