Hoppa till sidans innehåll

Nytt VM till Åsum Ring 2018

29 SEP 2017 08:20
Kristianstad Kartingklubb kan nu stolt konstatera att med 2018 års VM så har Kristianstad och Åsum Ring välkomnat kartingeliten för de stora tävlingarna fem av de sex senaste åren.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2017 07:22

De hade ett muntligt löfte redan i somras.

Nu finns det även på papper.

VM-arrangemanget handlar om de oväxlade klasserna OK Junior och OK.

– Skoj att vi fick som vi ville. Vi räknar med 200 förare och det kan bli fler, säger Tobias Groth, ordförande och klubbchef i Kristianstad kartingklubb.

FIA tog det officiella beslutet i torsdags och de första diskussionerna om upplägget av tävlingen skedde redan under fredagen med FIA:s representanter i Trent Valley i England där årets VM går av stapeln.

Förutom Tobias Groth och representanter från kartingklubben är även Anders Olsson från Kristianstads kommun och Henrik Gidlund från Region Skåne på plats i England.

– De handlar om att dra upp riktlinjer och marknadsföra arrangemanget. De har inte höjt kraven så vi ska inte behöva göra några nya investeringar i vår anläggning, säger Tobias Groth.

Kristianstad Kartingklubb kan nu stolt konstatera att med 2018 års VM så har Kristianstad och Åsum Ring välkomnat kartingeliten för de stora tävlingarna fem av de sex senaste åren.

På plats i England för årets VM för oväxlade klasserna har Kristianstad sex förare, Sverige totalt har elva.

Förare från Kristianstad på VM i England är Caesar Kristiansson och Viktor Gustavsson i OK Junior, Noah Milell, Simon Ohlin, Sebastian Persson och Daniel Vebster i OK.

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info