Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer för tävling och träning i karting 2021

23 FEB 2021 14:01
  • Skapad: 23 FEB 2021 14:01

Riktlinjer tävlingar karting och FHM rekommendationer.

Till att börja med så vill vi belysa att en rekommendation från en myndighet är det starkaste meddelandet som en myndighet kan uttala utan att skapa en lag, dvs ett snabbt sätt att begära åtlydnad utan att gå lagvägen. Vi är fortsatt i en pandemi där många människor dör dagligen och det är utskottets uttryckliga önskan att vi följer dessa rekommendationer för att hålla oss så säkra vi bara kan.

Vad gäller då för träning och tävling i Sverige just nu.

Träning: Träning sker utomhus (för oss naturligt) och är inte begränsat i åldersgrupper, dvs alla får träna. Klubbarna ska se till att avståndsrekommendationer sköts i depå och på läktarplats. De som inte är direkt inblandade i träningen ska inte vara på plats alls. Är man det minsta sjuk eller känner av symtom stannar man hemma.

Tävling: FHM och RF tillåter enstaka tävlingar för personer födda 2005 och senare, inte cuper eller serier. Samt på elitnivå även för förare födda före 2005.
Svensk Bilsport har sagt är att tävlingar kan genomföras med gällande åldersgräns, där enbart SM, EM och VM anses vara elitnivå. Alla andra tävlingar ska hålla åldersgräns 2005 och senare födda.

Det är slutligen upp till varje distrikt att vara lyhörda på lokala restriktioner och efter eget huvud besluta om tävlingstillstånd får ges ut/dras in eller ej.

Publik är inte tillåten i dagsläget, funktionärer skall hållas till ett minimum (dvs man kan inte fylla på med massa extrapersonal som egentligen inte behövs för att vara ”aktiv publik”) samt att endast 1 mekaniker/ansvarig ledare per förare. (totalt)

Tänk på att rekommendationer kan förändras snabbt så håll därför utkik på www.svenskbilsport.se

För ytterligare information läs på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Skribent: Christofer Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.png

Leverantörspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png