Hoppa till sidans innehåll

VM-silver för Benjamin i KZ2

11 SEP 2017 19:39
När landslagsförarna i karting samlades för fystester på Bosön i början augusti fick Benjamin Törnqvist istället besöka sjukgymnast för rehabträning. I helgen körde han till sig ett VM-silver.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2017 19:54

Där och då, i augusti, drogs Benjamin Törnqvist med stora ryggproblem. Ett förmodat diskbråck gjorde att Törnqvist, som utsågs till årets kartingförare 2016 med VM-brons på hemmaplan i Kristianstad, inte kunde prestera maximalt på banan under sommaren. 

Trots den problematiska sommaren kunde han igår toppa VM-bronset med ett VM-silver i klassen KZ2. VM-tävlingen kördes på banan i tyska Wackersdorf. 
Och det såg länge ut som om Törnqvist skulle få med sig den mest glimmande medaljen hem. Benjamin Törnqvist tog starten från andra position och ledde sen under hela racet. Men på det sista varvet tog sig italienaren Alex Irlando förbi Thörnqvist och knep guldet framför svensken. 

Totalt 113 förare från hela världen deltog i KZ2 klassen där ytterligare fyra svenskar fanns med. Alexander Dahlberg, Brandon Nilsson Emil Skärås och Axel Bengtsson. Av dessa lyckades Brandon bäst med en 15:e plats.

Partners till Svensk Bilsport
 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info