Hoppa till sidans innehåll

VM i Karting prisat som årets arrangemang

11 DEC 2016 12:00
När FIA under gångna helgen prisade årets framstående internationella bilsportare fanns det gott om svenskar på plats vid galan i Wien. Arrangören av VM i karting, Kristianstads Karting Klubb tog hem priset som Årets arrangör.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2017 11:22

Det Kristianstad Kartingklubb skapat ute på Åsum Ring är unikt för Sverige och det håller dessutom god internationell klass. Så hög att FIA utsåg VM-tävlingen och Kristianstad KK till Årets arrangör i samband med bilsportgalan i Wien.
– Okej, vi hade det på känn, men jag ska erkänna att det pirrade i magen innan det blev officiellt, säger Jörgen Andersson, som var klubbens representant på plats tillsammans med Tobias Groth och Jesper Håkansson.

– Vi är överväldigade, och jag kan förstå hur Dettmar Wollin och gänget kände sig när dom fixade tävlingarna till Råbelöfsbanan på 50-talet, säger Andersson.

För motståndet stodalla övriga VM- och EM-arrangörer. Inte minst Bahrain som har enorma pengar att spendera.
– Men det räcker inte alltid. Hjärtat betyder mer än pengar, säger Jörgen Andersson, som fick ta emot hyllningar från flera olika håll.
– Många kom fram och sa att ”ni är värdiga vinnare eftersom ni brinner för det här” och det är självklart kul att höra, säger Andersson som nu tillsammans med kollegorna i klubben får ta med sig priset hem till Kristianstad.
– Det är äran, och så en stor tung pokal som ska få hedersplatsen i klubbhuset när vi kommer hem, säger Jörgen, och har svårt att ta in den resa klubben varit ute på.

En resa som startade i det tidiga 2000-talet.
– 2001 så satt vi och funderade på varför vi inte fick SM. Då började vi spåna och drömma om det här projektet som nu är verklighet. Det är helt fantastiskt och en riktig milstolpe i svensk motorhistoria, menar Andersson.

2017 fortsätter kartingfesterna ute på Åsum Ring. Det är SM i början av juli och EM-final i slutet av samma månad.
– Det är dessutom inte frågan om vi ska få VM fler gånger, utan snarare när. Det lutar åt 2018 men senast 2019, säger Jörgen Andersson, som berättar att förberedelserna inför nästa år redan är i full gång.
Vi kommer att köra utbildningar av funktionärer och annat under vintern för att komma så bra förberedda som möjligt, avslutar Jörgen Andersson.

Alfred Nilsson - CIK-FIA Academy Trophy

Utöver Kristianstad Karting Klubb fanns det en hel del svenskar på plats för att ta emot sina priser från året som gått. Världsmästaren Mattias Ekström fanns på plats för att ta emot sitt pris, likaså tvåan i samma mästerskap, Johan Kristoffersson. Från rallycrossen kom även årets Rookie of the Year, som av FIA tilldelades Kevin Hansen. Även kartingföraren Alfred Nilsson var där för att hämta pris för sin andraplats i CIK-FIA mästerskapet Academy Trophy.

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png