Hoppa till sidans innehåll

Första deltävlingen i Brittiska Mästerskapen för Mattias Adielsson

02 MAR 2016 09:56
Till helgen är det dags för den första deltävlingen i Brittiska Mästerskapen för Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg. Mid Wales Stages startar på lördag kväll med två specialsträckor och avslutas under söndagen.
  • Skapad: 02 MAR 2016 09:56

- Vi kör ett kortare test på torsdag för att bekanta oss med bilen och göra de sista inställningarna. Andreas och jag är mycket laddade och vi känner oss väl förberedda. Nu gäller det att bara släppa loss och fokusera på uppgiften, säger Mattias Adielsson.
Efter de inledande två sträckorna på lördagen skall sedan tävlingen avslutas på söndagen, då fyra specialsträckor står på programmet. Totalt kommer tävlingen avgöras på 11 mil specialsträckor. Underlaget är grus och vädret förväntas bli typiskt brittiskt med regn och dimma. Adielsson går ut som bil 28, först bland de 16 juniorer som är anmälda. Adielsson gjorde en imponerande avslutning i förra helgens deltävling av Rally-SM, på den sista sträckan var han snabbast och avgjorde klassen till sin fördel. Farten var rejält uppskruvad och nu gäller det att konservera formen.
- Jag vet inte hur högt tempot är i mästerskapet men jag tror säkert att vi måste ligga på samma nivå som i ERC för att kunna hänga med. Vi kör för att vinna mästerskapet, det är det som är vårt mål i år. Vi behöver inte vinna varje sträcka eller varje deltävling det viktiga är att vi i slutet på säsongen är överst i listan. Vi ska ta oss i mål och få med så mycket poäng som möjligt efter första deltävlingen, avslutar Mattias Adielsson. 

Fakta : 

Förare: Mattias Adielsson 

Ålder: 24 år 

Bor: Göteborg 

Klubb: Göteborgs MF 

Rallybil: Vauxhall Adam R2 

Meriter: 2013 SM-Guld otrimmat 2WD 

2013 SM-Silver JSM 

2014 SM-Guld Vintersprint 

2014 SM-Guld otrimmat 2WD 

Kartläsare:Andreas Johansson 

Ålder: 24 år

Bor: Kungsör

Klubb:Eskilstuna MK

Meriter: 2011 SM-Silver JSM 

2015 SM-Guld JSM 

Länkar: 

Vauxhall Motorsport Junior Rally Team 

www.vauxhallmotorsport.co.uk 

 Engelska Mästerskapet i Rally 

www.msabrc.com 

Skribent: Magnus Lampert
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info