Hoppa till sidans innehåll

Gustav Malja redo för årets första GP2-test

08 MAR 2016 08:43
I veckan inleder Gustav Malja de verkliga förberedel serna inför GP2-säsongen 2016, när han tillsammans med resten av fältet beger sig till Spanien för årets första test. Under tre dagar (onsdag, torsdag och fredag) ska ett omfattande utvecklingsprogramavhandlas på F1-banan Circuit de Barcelona-Catalunya, och den 20-årige Rapax-föraren ser fram emot att påbörja arbetet inför sin första fullständiga säsong i världens tuffaste juniorracingmästerskap.
  • Skapad: 08 MAR 2016 08:43

- Det känns riktigt skönt att äntligen få komma igång, säger Gustav Malja. Det har varit ett långt uppehåll i vinter och jag harhaft det här testet i huvudet ett bra tag nu. Jag har varit nere hos teamet i Italien och kört en del simulator och så vidare, mendet första testet för året äralltid speciellt. Det brukar ta några varv att bliav med rattrosten. Vi har mycket vi villuträtta, och enstrukturerad plan för hur vi ska göra det. Vi kommer att fokusera främst på däcken och på att få dem att hålla över längredistanser. Det blir mycket jobb, men jag känner mig väl förberedd.

I förra veckan presenterades också, efter en tids överläggningar, den slutliga tävlingskalendern för årets GP2-säsong. Totalt ska11 deltävlingar avgöras i lika många länder, med premiär just i Barc elona den 13-15 maj och final i Abu Dhabi den sista helgen inovember. Samtliga tävlingshelger utgörs av två race och körs i samband med Formel 1.

Vid sidan av traditionella europeiska GP2-banor som Silverstone, Spa-Francorchamps och Monza innehåller årets kalenderockså en återkomst till Sepang International Circuit i Malaysia för första gången sedan 2013, samt ett helt nytt arrangemang iBaku, Azerbajdzjan. Juvelen i kronan blir som vanligt det berömda gatloppet i Monaco i slutet av maj.

- Det är en fantastisk kalender, kommenterar Malja. Jag ser fram emotatt åka till Malaysia. Det är en bana jag har spelat på TVspelunder hela min uppväxt och det blir häftigt att komma dit i verkligheten, till värmen och luftfuktigheten. Baku har jag inteså bra koll på än, men det verkar vara en intressant layout mitt i stan med många 90-graderskurvor. De andra banorna har jagkört förut, och jag gillar dem alla. Det blir en extremt intensiv sommar med fyra tävlingar i juli, men gärna för mig!

Veckans test i Barcelona är det första av två inför årets GP2-säsong. Det andra äger även det rum på spansk mark, på Circuitode Jerez den 29-31 mars.

Skribent: Magnus Lampert
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info