Hoppa till sidans innehåll

Joel Eriksson testsnabb i Formel 3

21 DEC 2015 13:29
Joel Eriksson avslutade vinterns tester i formelbilsklassen Formel 3 med att sätta veckans totalt näst snabbaste tid på Circuit Ricardo Tormo-banan i spanska Valencia på fredagen.
  • Skapad: 21 DEC 2015 13:29

17-årige Eriksson - som under 2015 slutade tvåa i det konkurrenskraftiga tyska Formel 4-mästerskapet - har under hösten ställt om siktet mot framtiden, och genomfört en rad tester i den snabbare och mer prestigefyllda F3-kategorin. 
Eriksson har testat tillsammans med sitt ordinarie F4-team Motopark, som vann ett race i det stora Europamästerskapet för Formel 3 under den gångna säsongen, och fanns genomgående med i toppen av resultatlistan över två veckors tester i Barcelona och Valencia. 
Eriksson toppade flera av körpassen totalt, och avslutade alltså med veckans näst bästa tid i Valencia – endast fem hundradelar bakom italienaren Alessio Lorandi som genomförde en hel säsong i Formel 3-EM under 2015.

- Det har varit några riktigt bra tester, säger Joel Eriksson. Jag var snabb direkt i Barcelona, och sedan fortsatte det på samma sätt i Valencia. Jag trivs verkligen i bilen. F3:an har en starkare motor än F4-bilen, men den stora skillnaden är greppet. Det går att attackera extremt hårt – framför allt in i de snabba kurvorna. Jag tycker att det har fungerat närmast perfekt så här långt, och teamet har hjälpt mig att analysera och utveckla min körning. Jag är nöjd med det jobb vi gjort tillsammans.   
Eriksson återvänder nu hem till skånska Tomelilla för några veckors ledighet över jul och nyår, innan arbetet mot 2016 års säsong återupptas på nytt efter årsskiftet.

- Det är inget klart för nästa säsong än, men huvudspåret är Formel 3, avslutar Eriksson. En satsning på Europamästerskapet skulle vara ett naturligt steg att ta efter Formel 4, och jag är optimistisk till chanserna att få en plats. Jag känner mig definitivt redo att ta det klivet. Till att börja med ska vi dock koppla av ett tag, fira jul och ladda om batterierna – det lär behövas om allt går i lås för nästa år!
Formel 3 är en av de absolut viktigaste klasserna på vägen mot Formel 1, och har under åren agerat plantskola åt stjärnförare som Lewis Hamilton, Sebastian Vettel och Nico Rosberg.


Joel Eriksson Racing vill tacka för visat engagemang under 2015 och önskar alla en 
god jul och ett gott nytt år.
Skribent: Magnus Lampert
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info