Hoppa till sidans innehåll

Victor Bouveng och BMW går för totalsegern i 24 H Nürburgring.

07 MAR 2016 11:29
Nu är det klart, Victor Bouveng kommer tillsammans med DTM föraren Tom Blomqvist att köra 24 timmars Nürburgring samt VLN Mästerskapet i en BMW M6 GT3 för BMW Walkenhorst Motorsport.
  • Skapad: 07 MAR 2016 11:29

Victor som 2015 valdes in som en av fyra förare i BMW Motorsports juniorsatsning visade att han var att räkna med.

-          Förra året var fantastiskt för min del. Jag fick lära mig oerhört mycket när jag jobbade med alla professionella människor på BMW Motorsport. Det var verkligen mitt genombrottsår i karriären som banade väg till att jag nu kommer ratta BMW´s nya M6 GT3 i ett toppteam.

Säsongen 2015 började i BMW´s M235 Cup bil och snabbheten uppmärksammades vilket gjorde att Victor fick chansen redan mot slutet av 2015 att köra BMW´s Z4 GT3 där även han visade på stor mognad och snabbhet i sin körning.

-          Jag fick möjligheten att köra Z4:an förra året och det gick så pass bra så det banade väg till att jag nu kommer köra BMW´s M6 GT3. Utvecklingen under förra året gick väldigt fort framåt men jag känner fortfarande att det finns mycket att utveckla.

En skandinavisk förarlineup med Tom Blomqvist som halvsvensk, en Norrman vid namn Christian Krognes samt Victor Bouveng. Era chanser ser onekligen bra ut.

-          Jag har all anledning att se optimistiskt på säsongen. Jag bevisade i slutet på förra året att jag verkligen hade fart för att slåss om segrar och kan allt stämma under 24H så har vi all chans till ett riktigt bra resultat. Jag kommer att vara väl förberedd innan racet då jag kommer tävla i VLN Mästerskapet som går på Nürburgring under 10 deltävlingar.

Tom Blomqvist som är son till Rallylegendaren Stig Blomqvist tävlar vanligtvis i DTM för BMW Motorsport men blir nu även teamkamrat med Victor i M6 Gt3:an. Kan det vara den bästa föraruppställningen i BMW´s Historia?

-          Att få dela bil med en förare som Tom är onekligen ett bevis på att de tror på mig och ser en stor potential för mig i framtiden. Det ska bli oerhört roligt att få köra med Tom och jag är övertygad om att vi har stora möjligheter till ett bra resultat berättar Victor.

Skribent: Magnus Lampert
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info