Hoppa till sidans innehåll

Körläger i Sveg för Juniorer

25 MAR 2015 15:55
Första helgen efter nyår samlades bilsportens juniorlandslag åter i Sveg för ett uppstartsläger inför säsongen 2015. Med i Sveg fanns även seniorlandslagetsTimmy Hansen, Eric Färén, Pontus Tidemand och Patrik Barth för att tjänstgöra som rådgivare.
  • Skapad: 25 MAR 2015 15:55

Trots att vädrets makter inte ville vara med till en början såblev det ett lyckosamt läger.- Ja, det tycker jag. Skulle nog vilja kalla det för det mest lyckade lägret pålänge. Uppdelat på tre dagar så fick vi till två heldagar med körträning där vihade bilar både på is och i skog, säger Magnus Lampert , förbundskapten på Svensk Bilsport.

Representationen var god och det fanns deltagare med från samtliga landslagsgrenar.Och att körträningen gav resultat var tydligt.- Att köra på is är nyttigt och det ger snabbt en bra bild av hur du agerar somförare, misstag syns tydligare på is och man kan därefter jobba med att rättatill dem. Tycker också att det var riktigt nyttigt för kartingförarna att köra påisen. Sen fungerade det riktigt bra att ha med Eric och Timmy i bilarna sområdgivare. Timmy som har erfarenhet från både karting och formelbil samtrallycross kan ge mycket med sin bredd i kunnande, menar Lampert.

På isen rullade standardbilar med framhjulsdrift och fyrhjulsdrift, allt för attförarna skulle få känna på olika bilar.- Ja, bilarna är från Europcar som stöttar upp landslaget på ett för oss riktigttacksamt vis och det gjorde det möjligt att vi kunde ha så många bilar uppepå lägret och det i sin tur gör att fler kan köra samtidigt och alla kan få merkörtid, fortsätter Lampert.Rallyförarna på lägret höll sig mer i skogen och där fanns Pontus Tidemandoch Patrik Barth på plats som rådgivare åt såväl juniorlandslagsförare som deförare från utvecklingsgruppen som fanns på plats.- Det var riktigt nyttiga dagar för många och att Pontus fanns med och kundeåka med och även provköra bilarna gav mycket och just det här att Timmy,Eric, Patrik och Pontus finns på plats för att delge sin kompetens till de somär på väg upp mot seniornivå är precis så som jag vill jobba med utvecklingenav våra landslag. Det är jätteviktigt att vi tar tillvara på och flyttar vidare denkompetens som våra stjärnor sitter inne med, säger Magnus Lampert.Utöver körträning bjöds det på lite fysträning i idrottshallen i Sveg samt ettbadpass i simhallen med både tävling och relaxstund.- Värdet av att ha så många samlade från flera grenar är stort under en sådanhär helg. Det blir många diskussioner både grenvis, men även mellan förarefrån olika grenar och det är riktigt utvecklande för alla parter, avslutar MagnusLampert

Skribent: Magnus Lampert
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info