Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Helling Test-Track

Körläger och Idrottsgalan

25 MAR 2015 19:41
Test-Track. En kringlig asfaltsbana med många möjligheter att utveckla förare. På samma område finns det ett övningsfält med en stor, lång raksträcka och en stor cirkel. Ett perfekt träningsområde.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:53

Det är där landslaget håller läger i mitten av januari. Dock möts samlingen av isigt underlag, något som skulle bli problematiskt att köra på med de standardbilar som finns till förfogande. Men Svensk Bilsports samarbetspartner, Trainingspartners, ordnar fram skrapning och saltning av underlaget, så när det väl var dags för körträningen var underlaget mer än väl utifrån förutsättningarna.

Två långa dagar med körträning och en dag med intensiv stötdämparkurs och idrottsgala väntar seniorlandslagsförarna när de står och ser ut på övningsområdet genom anläggningens stora glasfönster. En förväntansfull stund, både hos landslagsorganisationen och hos förarna.

Körträningen blandas med enkla konövningar och svårare bankörning. Allt under tidskontroll. Det är tävling från första stund, även om den officiella tävlingen sker sist av allt dag två. Det tutas friskt i bilarna när någon har tagit bästa tid under en övning. Förarna sitter två och två och skapar diskussioner som aldrig tidigare har gjorts.- Det är precis så här jag vill att det ska vara, säger Förbundskaptenen Magnus Lampert. Jag vill att förare från olika sportgrenar ska diskutera under övningsmomentet, allt för att de ska bli snabbare och bättre förare.

Två dagar av körträning har gått snabbt och intensivt och det har blivit dags för ROC, Race Of Champions. Förarna trissar varandra. Under två dagar har de stöttat varandra, men nu är de konkurrenter. Elva förare anmälda till tävlingen men bara fyra går till semifinal. De fyra som tog hem platserna var av väldigt olika karaktär och från olika grenar. Det vara Johan Kristoffersson, Felix Rosenqvist, Timmy Hansen och Svenska Rallyt aktuella Fredrik Åhlin som tidigare under dagen suttit och stöttat just Hansen till en aggressivare körning. Två går vidare till final, och det blir de två sistnämna förarna som tar hem finalplatserna, och Felix Rosenqvist får ge sig på en ärofylld tredjeplats. Felix som under helgen uttryckte sin positivitet till det nya landslagets funktion.- Det gläder mig enormt mycket att landslaget nu har en mycket större funktion, något som har eftersträvats i många år. Att kunna få ihop aktiviteter som faktiskt utvecklar alla oss utövare från olika kategorier är inget lätt jobb, men det har organisationen lyckats med i år, säger Felix Rosenqvist.

Finalen vanns av Timmy Hansen som får en stor applåd som förstapris. Fredrik Åhlin suckar lätt och skämtar samtidigt om att han har en del av vinsten i form av aktiv stöttning till Timmy Hansen under helgen. Kvällen avslutas med en mordvandring i Gamla Stan i Stockholm som ger ett perspektiv på livet som levs idag. En mycket bra stadsvandring som var uppskattat av många, trots en kylig kväll.

Sista dagen på agendan bjöds det på Öhlins-vandring och föreläsning om stötdämpare. Ett mycket givande moment för alla, även karting föraren Douglas Lundberg som fick lära sig mycket om hur karten beter sig även då denna gren tävlar helt utan stötdämpare.

Helgen avslutas att med mingel och middag på den svenska Idrottsgalan. Även om kvällen bjuds det på härlig underhållning och god middag.- Idrottsgalan är det ett perfekt tillfälle för oss att både visa upp oss som sport men också att knyta kontakter, säger Magnus Lampert.Det är stor stjärnglans runt borden i Ericsson Globe. Vid bord 3-4 sitter ett gäng, för bilsporten mycket kända personer. Förarna sitter och ser på när pristagare från andra sporter ta emot pris efter pris.Alla är eniga, nästa år har vi åtminstone en förare på scenen.

Skribent: Magnus Lampert
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info