Hoppa till sidans innehåll

Landslagen på körträning i Antilla, Torsby

03 MAR 2016 07:33
Under helgen hade landslagen uppdelade körläger i Antilla och tillsammans med Carexperince. Efter lägret kan det nu noteras att förarna har fått mycket körtid och erfarenhetsutbyte.
  • Skapad: 03 MAR 2016 07:33

Förra året var första året som landslaget anordnade körläger på is. Innan året var slut så hade förbundet genomfört yterliggare körläger för både junior- och seniorlandslaget. Något som verkligen uppskattats av alla förare. Då feedbacken varit så positiv från förarna fortsätter förbundet på det lyckade spåret och utför därför fler körläger under 2016.

Antilla och Carexperience bjöd på bra förutsättningar med utmärkt is och bra bilar med olika drivlinor. Upplägget hade en tydlig inriktning, mycket körtid. Förarna fick möjligheten att sitta i bilar som beter sig olika och måste snabbt anpassa sin körstil utifrån däcken, banan och bilens beteende. Dessa köraktiviteter är därför ett perfekt komplement till förarnas övriga aktiviteter.

Även om körningen på isen inte är lik tävlingsbilen, får förarna ut mycket nyttiga lärdomar för kommande tävlingar. 
- Det är helt fantastiskt att vi får den här chansen att vara här i två dagar i Anttila och köra bil, det är ju körträning med lite sämre däck på en del bilar så det känns ju hur greppet är och hur bilarna är och hur bilen beter sig, säger WRC2 föraren Pontus Tidemand och fortsätter. Det är ju klart, det är ju ingen höghastighetsträning men ändå ett bra sätt för att få en förståelse för bilen och carcontroll och bilkänsla, avslutar Tidemand.
Bil sladd anttila 

Första dagen för båda dessa grupper avslutades med teamaktivtet, som bestod av pulkaåkning och slalom. Som vanligt är det under dessa aktiviteter förarna bygger relationer och kamratskap vilket är en naturlig byggsten i ett landslag. 
- Det är otroligt roligt att se gemenskapen nu jämfört för några år sedan, säger förbundskapten Magnus Lampert och fortsätter. Det är nu grenöverskridande relationer som jag aldrig märkt av tidigare och många uppskattar verkligen denna möjlighet att få umgås med likasinnade då de annars tävlar och tränar individuellt, avslutar Lampert.

Nu arbetar landslagsorganisationen vidare för att stötta förarna i förberedelserna inför den fortsatta tävlingssäsongen. Innan sommaren ska landslagen hinna med två körläger till. Ett körläger för seniorerna i Arvidsjaur i mars och ett körläger för båda grupperna under olika dagar i början av april.  

Skribent: Magnus Lampert
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info