Hoppa till sidans innehåll

Brainstormingforum på Arlanda

18 NOV 2019 13:01
Racingutskottet bjöd in allmänheten till Brainstormforum på Arlanda. 25 personer kom och ville diskutera racingens framtid.
  • Skapad: 18 NOV 2019 13:01

Peggen Andersson presenterade ett förslag till nytt reglemente för långloppsracing tänkt att starta upp i Norrland, vilket utmynnade rent generellt många diskussioner kring de olika långloppsserierna. Det finns en önskan om att de befintliga långloppsserierna skall närma sig varandra i sina reglementen, men det har varit svårt att hitta en gyllene medelväg hur man skall uppnå detta. Peggens förslag går ut på att man skall börja om från början och skapa något hållbart för framtiden.

Man pratade även om elbilsracing, när det kan tänkas komma och vilka svårigheter som kommer att uppstå. I dagsläget har vi dock varken infrastruktur eller räddningsberedskap för att kunna införa elbilar inom racingen. Det är många saker som måste lösas både inom FIA och i samhället i stort innan det blir dags att tänka på racing.

Det pratades också om hur vi skall öka rekryteringen till racingen och vilka insatser som har gjorts under året. SSK införde en ny klass som heter Aquila som är tänkt som en brygga mellan kartingen och racingen i allmänhet och formelbilsracing i synnerhet. Det är ett fortfarande ett stort ”problem” att få till en mjuk övergång mellan karting och racing, där kartingen ibland verkar vilja ”bromsa flytten” till racingen. Det är också viktigt att det arrangeras testdagar där kartingförare (och andra) får möjligheten att provköra olika racingbilar. Man vill ju inte ”köpa grisen i säcken.” Det är också viktigt att dessa provkörningar annonseras här på hemsidan så att förarna vet om när det är dags.

Det var ett bra möte och alla ville gärna ha ett nytt möte nästa år igen.

Racingutskottet hade även ett arbetsmöte tillsammans med de Sportgrensansvariga för Racing från varje distrikt och Förbundsstyrelsen informerade alla deltagare om framtiden, t ex när det gäller elbilar. Den nye förbundskaptenen Pier Steffansson presenterades samt hans efterträdare i rekryteringsprojektet som blev Lars ”Cykelhandlaren” Jonsson. Peggen informerade om den nya Bilsportappen som skall hantera licenserna.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info