Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger för Hampus Rydman – igen…

09 JUN 2021 16:17
  • Skapad: 09 JUN 2021 16:17

Hampus Rydman fortsätter att dominera Ginetta GT5 Challenge. På Kinnekulle Ring segrade han på nytt, med Jesper Ramsberg som stark tvåa båda gångerna. Peter Wiborg utmanade om andraplatsen men i jakten på Jesper hamnade han utanför banan och tvingades senare bryta. I det andra loppet körde han i mål som trea men en bestraffning för felaktig start flyttade ner honom rejält i resultatlistan.

Douglas Dahlström var trea i förmiddagens tävling och tog därmed sin första pallplacering. Andreas Lundin följde tätt därefter med G40-debutanten och förre G20-vinnaren Joakim Strid som femma. Niklas Kristiansson var sexa, trots 10 sekunders tidstillägg, och klart bäst i Seniorklassen med Johan Thunholm närmast.

Det andra loppet blev smått kaotiskt när Roger Joleby körde ihop med Thunholm redan i första kurvan, varvid SC kallades ut. Innan dess hade Jesper Ramsberg tagit ledningen före Rydman men vid omstarten återställdes ordningen. Efter Wiborgs tidstillägg övertog Alexzander Kristiansson tredjeplatsen med Kevin Blomberg fyra och Andreas Lundin som femma. Niklas Kristiansson var åter överlägsen bland Seniorerna och den här gången följdes han närmast av Karl-Arne Källström. Fina körningar gjorde också Mikael Benjaminsson med en åttonde och en nionde plats totalt.

En av helgens förlorare var Anders Hedensjö som körde av i båda loppen, efter att ha varit närmast Kristiansson i Ginetta Senior. Sammanstötningen på första varvet i det avslutande racet fick ett efterspel där Joleby ansågs vållande och uteslöts från resultatlistan.

En månads uppehåll väntar innan det är dags för klassiska Västkustloppet i Falkenberg, den första svenska tävlingen på nästan två år där man planerar att kunna ta emot publik!

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg