Hoppa till sidans innehåll

Ella Benje klar för Formula Nordic

05 MAR 2020 14:39
Ella Benje inledde sin racingkarriär i en JTCC-Golf 2015 i SSK-Serien. Hon kom snabbt in i sporten och hennes mål har länge varit att ta sig till STCC.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2020 14:39

Ella Benje & Anders Grandahl


Nu kliver hon ett steg närmare denna dröm när hon i år skall köra Formula Nordic, Sveriges kanske bästa klass att utvecklas i om man vill nå långt i racing!

Ella kommer att tävla för det norska Team Greenpower, som har matchat fram Formula Nordics segrande förare de senaste två åren. Regerande mästaren Edward Sander Woldseth och fjolårets Rookie Håvard Hallerud blir hennes teamkamrater, varför Ella har de bästa förutsättningarna att lyckas väl.

-Jag har haft en långsiktig plan med min racingsatsning ända från start och detta steg kommer att föra mig närmare målet då jag kommer att få bästa möjliga motstånd och hjälp i min utveckling. Min satsning på klassen är två-årig där jag tar första året som ett läroår. Säsongen 2021 skall jag vara med och kriga om topplaceringarna, säger Ella.

Teamchefen Anders Grandahl är nöjd med sin värvning: - Vi är mycket glada att få med oss Ella i vårt team. Nu blir vi tre förare som kan hjälpas åt att utvecklas tillsammans. Vi ser verkligen fram emot säsongen.

Årets första race kommer att köras på Ring Knutstorp i början av maj, men först skall teamet avverka några testdagar. Bilen Ella kommer att köra är den som Joonas Lappalainen vann mästerskapet med säsongen 2014 och som sedan kördes av hans lillebror Konsta, som kom tvåa i mästerskapet 2017.

Ella blir den första tjejen på flera år som kör i klassen och det kommer att bli mycket girlpower i teamet då hon kommer att ha två kvinnliga mekaniker!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Ella Benje vid testkörningen i Karlskoga i höstas.
Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

320x320_BST-gala-köp-biljett.gif

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg