Hoppa till sidans innehåll

Fjärde raka titeln för Hampus Rydman

06 SEP 2021 11:10
  • Skapad: 06 SEP 2021 11:10

Hampus Rydman uppfyllde allas förväntningar och segrade i båda helgens Ginetta-tävlingar på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Därmed har han avgjort årets Ginetta GT5 Challenge trots att en helg återstår. Hans fjärde raka och femte sammanlagt i Ginetta.

I dagens första deltävling såg det ut som vanligt med Hampus i täten loppet igenom och med Kevin Blomberg som nästan lika klar tvåa. Mot slutet närmade sig dock Joakim Strid och var bara en knapp sekund efter i mål efter en strong körning. Douglas Dahlström slutade fyra före Anders Gustavson och Alexzander Kristiansson. Niklas Kristiansson var som vanligt bäst av seniorerna med Johan Thunholm som tvåa i den kategorin.

Med ett kval som drabbades av två omgångar rödflagga såg startuppställningen lite annorlunda ut i andra loppet, eftersom flera inte hann få till två snabba varv. Mest noterbart att Hampus Rydman bara noterades för en tid och följaktligen startade i sista led.

Kevin Blomberg stod i pole position men gjorde ingen bra start utan föll ner till fjärde plats. Istället var det Andreas Lundin som tog ledningen före Alexzander Kristiansson. Deras tid i toppen blev dock kortvarig när Hampus Rydman kom stormande från den sextonde startrutan. På mindre än två varv var han ifatt och väl i ledningen var han naturligtvis omöjlig att stoppa. Safety Car skickades ut på banan sedan Jesper Ramsberg fastnat i Lecakulorna efter en tät kamp med Blomberg och Strid. Även den sistnämnde hamnade utanför asfalten i ett senare skede och tappade många placeringar. Men fajten om andraplatsen fortsatte och det var en jämn kamp mellan Kristiansson och Blomberg, som tyvärr slutade med att Alexzander snurrade i Opelkurvan efter att ha försökt passera Kevin på insidan. Blomberg tog därmed en ny andraplats bakom Rydman med Andreas Lundin som fin trea. Douglas Dahlström var fyra på nytt medan Alexander Holmberg följde upp sjundeplatsen från första med en femte plats. Niklas Kristiansson körde in som sexa och var på nytt bäste senior.

I sammandraget är Kevin Blomberg klar tvåa och leder även JRM. Andreas Lundin passerade Jesper Ramsberg och är nu trea med jämne Douglas Dahlström femma. Ginetta GT5 Challenge avslutas på Mantorp Park 1-2 oktober.

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg