Hoppa till sidans innehåll

Joel Granfors femma på Oulton Park

01 AUG 2021 20:22
  • Skapad: 01 AUG 2021 20:22

imagekq9a.png

 

Joel Granfors fick med sig en femteplats som bästa resultat från helgens tävlingar för det brittiska Formel 4-mästerskapet på Oulton Park.
 
Den 16-årige svensken fick en lovande start när säsongen återupptogs efter ett längre sommaruppehåll genom att köra in som tvåa på fredagens inledande fria träning, och bar med sig en positiv känsla in i lördagens viktiga tidskval.
 
Dessvärre gick saker och ting inte Granfors väg när gridden till helgens tre race skulle formeras. I nyckfulla förhållanden, på en delvis regnvåt bana, fann sig sörmlänningen ute på fel däck vid fel tidpunkt och förpassades till startpositioner i mitten av det 19 bilar stora fältet.

Utgångsläget kompromissade Granfors chanser rejält i de tre racen, men Fortec-föraren lyckades i alla fall avancera i samtliga tre heat på sin väg mot resultatsviten 11:a, femma, 10:a. 
 
- Det började väldigt bra i helgen på den fria träningen, och vi var absolut med där uppe med de allra snabbaste, säger Joel Granfors. Tyvärr gick det utför när det började regna inför kvalet, och vi gick bort oss i valet av däck. Väldigt tråkigt när det såg så bra ut innan dess. Det är svårt att köra om på den här banan, så det blev tre ganska tuffa race, men jag lärde mig mycket i trafiken bakom andra bilar och fick i alla fall med mig en topp fem. 

Granfors och hans team passade också på att testa en del nya inställningar på bilen, framför allt i söndagens avslutande race där väderförhållandena var som mest stabila på en helt torr bana.

- Vi fortsätter att lära oss tillsammans och vi hittar hela tiden saker som vi vill och kan förbättra, avslutar Granfors. Eftersom kvalet gick som det gick passade vi på att laborera en del i racen här, och det gav ett bra resultat - framför allt i det sista racet nu idag. Det är saker vi kommer bära med oss under resten av säsongen och som jag tror kommer passa min körstil bättre.  

Trots en förhållandevis tung helg fortsätter Joel Granfors alltjämt att figurera högt upp i förarsammandraget, som sexa, när fyra av totalt tio deltävlingar nu har körts.
 
Brittiska Formel 4 är tillbaka i fokus om två veckor, den 14-15 augusti, när fältet beger sig till Knockhill-banan i Skottland. 

 

Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg