Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Långloppseliten gör upp om medaljerna i Nordic Endurance 1 på Ring Knutstorp

15 SEP 2022 17:19
  • Skapad: 15 SEP 2022 17:19

 

Långloppseliten gör upp om medaljerna i Nordic Endurance 1 på Ring Knutstorp

På söndag avgörs årets riksmästerskap i långloppsracing på Ring Knutstorp utanför Kågeröd i Skåne. 23 team finns på plats för att utmana om RM-guldet i de tre olika klasserna.

Tidigare i somras presenterades nyheten att Alvesta-företaget Race4Fun AB, i samarbete med Svenska Bilsportförbundets racingutskott, från 2023 ska driva mästerskapsserien Nordic Endurance 1 i långloppsracing. Samtidigt presenterades också att Nordic Endurance 1 skulle arrangera RM-finalen 2022 på Ring Knutstorp 18 september.

– Det känns otroligt roligt att äntligen få köra igång Nordic Endurance 1, säger Emil Svensson, promotor för NE1. Vi har tillsammans med racingutskottet jobbat hårt för att få till en bra tävling, och ett bra arrangemang på söndag. Vi ser med tillförsikt fram mot bra tävlingar i alla klasser, där i princip hela landets långloppselit finns på plats för att kämpa om medaljerna.

Nordic Endurance 1 avgörs i tre bilklasser: Klass A, Klass B och Klass C. Där Klass A omfattar enklare bilar, och Klass C är den snabbaste och mest avancerade bilklassen. I det 23 bilar stora startfältet ses tidigare riksmästare som EDE Racing i Klass C, som kommer utmanas av team som Onzeracing, Team86 med flera som också har siktet inställt på guld.

– Målsättningen är att försvara RM-titeln, och komma före Team86, säger Per Hellqvist från EDE Racing.

– Vi ser mycket fram emot att få mäta vår fantastiska BMW M3 emot dom starkaste teamen i Sverige under racet på Knutstorp, säger Rickard Eriksson från Onzeracing.

Ett team som kommer med hela tre bilar, i både Klass B och Klass C, är rutinerade långloppsteamet Team Curbs Fillebaxter.

– Vi som driver teamet både kör och sköter markservicen själva men har även ett tiotal chaufförer som kör med oss på regelbunden basis. Curbs har även ett nära samarbete med förarna Richard Rydell samt Mattias Andersson i både utbildning och utvecklingsfrågor, för att skapa ett team som skall kunna locka nya förare till banorna, säger Kent Isaksson från Team Curbs Fillebaxter.

I Klass A är det flera team som tagit steget upp från instegsklassen Race4Fun, och nu provar på att köra mästerskapsracing. Ett av dessa teamen är NJ Motorsport, som tidigare i somras vann Race4Fun 8H Cup, och får sällskap av Race4Fun-kollegorna Pico Racing och Rocco Racing.

Årets Nordic Endurance 1 på Ring Knutstorp arrangeras tillsammans med klubben Hyllinge MS.

– Vi i Hyllinge Motorsällskap blev väldigt stolta och glada när vi fick frågan om vi kunde hjälpa till och arrangera NE1 på Ring Knutstorp. Det finns en fin historia av långlopp inom klubben, men det är några år sedan nu, så vi ser väldigt mycket framemot den kommande helgen. Det blir dessutom en fin avslutning på ett bra racingår att få arrangera denna RM-tävling med ett fint och spännande startfält, säger Anders Bohman, ordförande i Hyllinge MS.

Tävlingen inleds på söndag morgon 18/9 klockan 09:00 med 45 minuter kval. Racet startar 10:00 och avgörs med 6 timmars racing. De team i respektive klass som avverkat flest varv under tävlingens gång vinner RM-guld i långloppsracing 2022.

Hela tävlingen livesänds med start 09:00 på Svensk Bilsport TV. Sändningen produceras av Rally Live med expertkommentator Sebastian Bourghardt och reporter Uffe Nimbe.

Länkar:

Livesändning

Resultat

NE1 på Facebook

Frågor eller kontakt:

Emil Svensson, Promotor Race4Fun & NE1: This is a mailto link & 079-3135890

 

 

Kalender 2022:

18 september: Nordic Endurance 1 - Ring Knutstorp: RM-Final 2022

 
Skribent: Bengt-Åce Gustavsson
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg